سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی اثر مواد افزودنی بر کارایی علفکش نیکوسولفورون درکنترل علف هرزگاوپنبه مزرعه ذرت دانه ای درمنطقه مغان

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 503

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCPDA01_0687

Index date: 2 January 2015

بررسی اثر مواد افزودنی بر کارایی علفکش نیکوسولفورون درکنترل علف هرزگاوپنبه مزرعه ذرت دانه ای درمنطقه مغان abstract

علف های هرز از جمله مهمترین عوامل تاثیر گذار روی رشد و عملکرد گیاهان زراعی هستند. لذا کنترل علف های هرز یکی از مهم ترین عملیات زراعی در ذرت است. با عنایت به نقش مواد افزودنی در افزایش کارایی علف کش به منظور بررسی اثر چند نوع ماده افزودنی بر روی کارایی علف کش نیکوسولفورون در کنترل علف هرز گاوپنبه در زراعت ذرت، آزمایشی در بخش تحقیقاتی کشاورزی استان اردبیل (مغان) در سال 1390 در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارها شامل علف کش نیکوسولفورون درسه دز 1، 1/5، 2 لیتر در هکتار که در مرحله 6-4 برگی ذرت به کار برده شد و مواد افزودنی در سه نوع سیتوویت (داش) در دز توصیه شده 2/5 لیتر در 1000 لیتر محلول سم، Uan (نیترات آمونیوم اوره) در دز توصیه شده 1/5 لیتر در 100 لیتر محلول سم و سولفات آمونیوم در دز توصیه شده 1/5 کیلو در 100 لیتر محلول سم در نظر گرفته شد. در هر بلوک کرت با علف هرز (شاهد)، کرت بدون علف هرز و کرت نیکوسولفورون به تنهایی به عنوان شاخص در مقایسه صفات در نظر گرفته شد. نتایج بدست آمده نشان داد کمترین وزن خشک علف هرز در تیمار نیکوسولفورون در دز توصیه شده به همراه سیتوویت بود که بیشترین اثر کنترلی را بر این علف هرز داشت و کارایی بیشتری نسبت به وجین علف هرز نشان داد و با تیمار نیکوسولفورون به تنهایی با دز توصیه شده اختلاف معنی داری ایجاد کرد. استفاده از دز 1/5 لیتر در هکتار (75% دز توصیه شده) نیکوسولفورون به همراه ماده افزودنی سیتوویت و سولفات آمونیوم اختلاف معنی داری با مصرف این علف کش به تنهایی با دز توصیه شده نداشت. این موضوع نشان می دهد کهبا مصرف این دو ماده افزودنی به همراه علف کش نیکوسولفورون، می توان از مقدار مصرف آن تا حد 25 درصد کاست. افزودن هر سه نوع ماده افزودنی کارایی علفکش نیکوسولفورون را افزایش داده و اثر سیتوویت نسبت به سولفات آمونیوم و uan بیشتر بود.

بررسی اثر مواد افزودنی بر کارایی علفکش نیکوسولفورون درکنترل علف هرزگاوپنبه مزرعه ذرت دانه ای درمنطقه مغان Keywords:

بررسی اثر مواد افزودنی بر کارایی علفکش نیکوسولفورون درکنترل علف هرزگاوپنبه مزرعه ذرت دانه ای درمنطقه مغان authors

پریسا پنهانی

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز،دانشگاه آزاد اسلامی تبریز

مقاله فارسی "بررسی اثر مواد افزودنی بر کارایی علفکش نیکوسولفورون درکنترل علف هرزگاوپنبه مزرعه ذرت دانه ای درمنطقه مغان" توسط پریسا پنهانی، دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز،دانشگاه آزاد اسلامی تبریز نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ذرت، نیکوسولفورون، موادافزودنی، گاوپنبه هستند. این مقاله در تاریخ 12 دی 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 503 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که علف های هرز از جمله مهمترین عوامل تاثیر گذار روی رشد و عملکرد گیاهان زراعی هستند. لذا کنترل علف های هرز یکی از مهم ترین عملیات زراعی در ذرت است. با عنایت به نقش مواد افزودنی در افزایش کارایی علف کش به منظور بررسی اثر چند نوع ماده افزودنی بر روی کارایی علف کش نیکوسولفورون در کنترل علف هرز گاوپنبه ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی ذرت طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی اثر مواد افزودنی بر کارایی علفکش نیکوسولفورون درکنترل علف هرزگاوپنبه مزرعه ذرت دانه ای درمنطقه مغان با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.