سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر اشعه گاما و تنش خشکی بر خصوصیات رویشی و زایشی گیاه کرچک

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 901

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCPDA01_3022

Index date: 2 January 2015

اثر اشعه گاما و تنش خشکی بر خصوصیات رویشی و زایشی گیاه کرچک abstract

با توجه به اینکه ایران در مناطق خشک و نیمه خشک جهان واقع شده بنابراین تولید محصولات زراعی در مناطق مختلف ایران وابسته بهآبیاری می باشد. گیاه کرچک به دلیل ویژگی های منحصر به فرد خود به عنوان یکی از گیاهان مقاوم به شرایط آب و هوایی مختلفشناخته شده است . به منظور بررسی اثر تنش خشکی و دزهای مختلف اشعه گاما بر خصوصیات کمی کرچک، آزمایشی به صورت کرتهای خشک شده و در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 91-1390 در پژوهشکده کشاورزی چاه نیمه دانشگاه زابل انجام گرفت. تیمار تنش خشکی در سه سطح (5، 8 و 11 روز) به عنوان فاکتور اصلی و تیمار اشعه گاما در 6 سطح ( 50، 70، 90، 110، 130 و 150 به عنوان فاکتور فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج بررسی ها نشان داد تنش خشکی اثرات معنی داری بر صفات مورفولوژیکی گیاه از جمله ارتفاع گیاه، ارتفاع گلآذین، سطح برگ و بر صفات فیزیولوژیکی گیاه مانند وزن تر، وزن خشک، تعداد دانه ووزن هزاردانه اختلاف معنی داری دارد. همچنین اثر اشعه گاما بر روی صفات فوق اختلاف معنی داری را نشان داد. در این مطالعه افزایشدور آبیاری باعث کاهش صفات مورد ارزیابی گردید. مقایسه میانگین های صفات در مورد اثر اشعه گاما به این ترتیب بود که در تمامصفات به جز ارتفاع بوته و سطح برگ افزایش دز اشعه گاما باعث کاهش این صفات شد. ارتفاع بوته و سطح برگ در مراحل اولیهاندازه گیری تحت تأثیر اشعه گاما قرار نگرفته ولی در مراحل بعدی با افزایش دز اشعه گاما این صفات نیز کاهش یافتند.

اثر اشعه گاما و تنش خشکی بر خصوصیات رویشی و زایشی گیاه کرچک Keywords:

اثر اشعه گاما و تنش خشکی بر خصوصیات رویشی و زایشی گیاه کرچک authors

حرمت صالح آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه زابل

سیدمحسن موسوی نیک

دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل

مسیح فروتن

استادیار گروه بیوتکنولوژی و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
جعفرزاده کنارسری، 1376. برسی اثر تنش خشکی در مراحل مختلف ...
موسوی شلمانی، .ا، ناصریان خیابانی، ب.و اهری مصطفوی، ح. حیدریه، ...
Brock, R. D., 1976. Prospects and perspectives in mutation breeding. ...
Govaerts, R., Frodin, D.G., Radcliffe-S mith, A. 2000. World Checklist ...
Jeong, G.T, Park, D.H. 2009. Optimization of biodiesel production from ...
Kiong, A., A. Lai, S. Hussein and A.R. Harun. 2008. ...
Koutroubas, S.D., D.K. Papakosta, and A. Doitsinis. 1999. Adaptation and ...
Maluszynski, M., S. A. Beanet and S. Bojorn. 1995. Application ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اثر اشعه گاما و تنش خشکی بر خصوصیات رویشی و زایشی گیاه کرچک" توسط حرمت صالح آبادی، دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه زابل؛ سیدمحسن موسوی نیک، دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل؛ مسیح فروتن، استادیار گروه بیوتکنولوژی و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله گاما، تنش، خشکی، کرچک هستند. این مقاله در تاریخ 12 دی 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 901 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که با توجه به اینکه ایران در مناطق خشک و نیمه خشک جهان واقع شده بنابراین تولید محصولات زراعی در مناطق مختلف ایران وابسته بهآبیاری می باشد. گیاه کرچک به دلیل ویژگی های منحصر به فرد خود به عنوان یکی از گیاهان مقاوم به شرایط آب و هوایی مختلفشناخته شده است . به منظور بررسی اثر تنش خشکی و دزهای مختلف ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی تنش خشکی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله اثر اشعه گاما و تنش خشکی بر خصوصیات رویشی و زایشی گیاه کرچک با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.