سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

القاء پلیپلوئیدی در گل مریم و تعیین بهترین غلظت و زمان تیمار

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 703

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CIGS13_0518

Index date: 27 January 2015

القاء پلیپلوئیدی در گل مریم و تعیین بهترین غلظت و زمان تیمار abstract

ایران مقام نخست صادرات گل مریم در دنیا را به خود اختصاص داده است. این گل از تنوع بسیار پایین برخوردار بوده و با توجه به اهمیت تنوع در گیاهان زینتی، انتظار میرود که ایجاد تنوع و تولید ارقام جدید از این گل مورد استقبال افراد و بازارهای جهانی گل و گیاهان زینتی واقع شود. یکی از روشهای ایجاد تنوع و تولید ارقام جدید القاء پلیپلوئیدی است. در این آزمایش از 5 غلظت صفرو0/01و0/05و0/1و0/5 درصد محلول کلشیسین و 3 زمان 12و24 و 48 ساعت استفاده شد. پس از انجام آزمون فلوسایتومتری، مشخص گردیدکه تعدادی از گیاهان دچار تغییرات کروموزومی شده و گیاهان تتراپلوئید و آنیوپلوئید بوجود آمدهاند، که البته گیاهان تتراپلوئید شیمر بوده و آنیوپلوئیدها نیز در هر دو حالت خالص و شیمر وجود داشتند. گیاهان تتراپلوئید در 2 حالت شیمر با آنیوپلوئید و شیمر با دیپلوئید بوجود آمدند. با افزایش غلظت و زمان تیمار، درصد زندهمانی کاهش اما میزان تغییرات پلوئیدی افزایش یافت. بیشترین تغییرات کروموزومی در غلظت0/1درصد در زمان 48 ساعت و همچنین غلظت0/5 درصد در زمان 12 ساعت اتفاق افتاد. در زمانهای 24 و 48ساعت در غلظت0/5 درصد همه گیاهان بهدلیل سمیت بالای کلشیسین از بین رفتند

القاء پلیپلوئیدی در گل مریم و تعیین بهترین غلظت و زمان تیمار Keywords:

القاء پلیپلوئیدی در گل مریم و تعیین بهترین غلظت و زمان تیمار authors

یکتا نوابی

دانشجو کارشناسی ارشد تولیدات گیاهی - اصلاح گیاهان باغبانی، پردیس ابوریحان - دانشگاه تهران

مصطفی عرب

استادیارو عضو هیئت علمی گروه آموزشی باغبانی پردیس ابوریحان- دانشگاه تهران

مریم نوروزی

استادیار و عضو هیئت علمی گروه آموزشی باغبانی پردیس ابوریحان- دانشگاه تهران.

شیرین دیانتی

دانشجو دکتری و عضو هیئت علمی گروه آموزشی باغبانی پردیس ابوریحان- دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Omidi, M., Alishah, A., Saman Far, B. (2011). Plant Cytogenetic. ...
Joshi A. C. and J. V. Pantulo (1941). Morphological and ...
Gupta P. K. (2002). Cytology genetics and evoluatio. Rastogi Publication ...
Tambong J. T., V. T. Sapra and S. Garton (1998). ...
Ebrahimzad eh, H. (1992). Plant Physiology 2, University of Tehran ...
Fukui H and T. Yokota (2007). Tetraploid induction by cholchicine ...
Nimura1, M., Kato, J., Horaguchi, H., Mii, M., Sakai1, K. ...
Chandanie, M. A., Singh, S. K., Sindhu, S. S., Singh ...
Balode, A. (2008). Investigation of polyploidy in the breeding of ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "القاء پلیپلوئیدی در گل مریم و تعیین بهترین غلظت و زمان تیمار" توسط یکتا نوابی، دانشجو کارشناسی ارشد تولیدات گیاهی - اصلاح گیاهان باغبانی، پردیس ابوریحان - دانشگاه تهران؛ مصطفی عرب، استادیارو عضو هیئت علمی گروه آموزشی باغبانی پردیس ابوریحان- دانشگاه تهران؛ مریم نوروزی، استادیار و عضو هیئت علمی گروه آموزشی باغبانی پردیس ابوریحان- دانشگاه تهران.؛ شیرین دیانتی، دانشجو دکتری و عضو هیئت علمی گروه آموزشی باغبانی پردیس ابوریحان- دانشگاه تهران نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی اولین کنگره بین المللی و سیزدهمین کنگره ژنتیک ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کلشیسین، تتراپلوئید، آنیوپلوئید، فلوسایتومتری هستند. این مقاله در تاریخ 7 بهمن 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 703 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ایران مقام نخست صادرات گل مریم در دنیا را به خود اختصاص داده است. این گل از تنوع بسیار پایین برخوردار بوده و با توجه به اهمیت تنوع در گیاهان زینتی، انتظار میرود که ایجاد تنوع و تولید ارقام جدید از این گل مورد استقبال افراد و بازارهای جهانی گل و گیاهان زینتی واقع شود. یکی از روشهای ایجاد تنوع ... . برای دانلود فایل کامل مقاله القاء پلیپلوئیدی در گل مریم و تعیین بهترین غلظت و زمان تیمار با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.