شناسایی متغیرهای مهم در ژنوتیپ های یک و دو ویروس هپاتیت سی با استفاده از الگوریتم های آماری وزن دهی

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 711

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CIGS13_0620

تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393

Abstract:

ویروس هپاتیت سیHCV یکی از مهمترین علل عفونی تهدید کننده سلامتی در سراسر جهان است که نوع درمان و طول درمان وهزینه های درمان هپاتیتC بستگی به ژنوتیپ ویروس دارد از این جهت تعیین وشناسایی نوع ژنوتیپ از اهمیت بالایی برخوردار هست. این مطالعه از الگوریتم های مختلف وزن دهی به منظور شناسایی متغیر های مهم نوکلئوتیدی در بین ژنوتیپ های یک و دو ویروسهپاتیت سی انجام شده است. دیتابیس اولیه که داری 78 ویژگی است و با تمیزکردن به 23 تا کاهش می یابد. که با اجرای 10 الگوریتم روی آن به 10 دیتابیس دیگر دست پیدا کردیم که یکی از آنها درخت تصمیم با تعدادی ویژگی است. نتایج حاصله نشان داد که اسید آمینهگوانین به تنهایی یا در ترکیب با سیتوزین به عنوان مهمترین متغیرهای ژنی جهت تمایز ژنوتیپ های یک و دو ویروس هپاتیت سیمشخص گردیده است. فراونی گوآنین (حداکثر آن در ژنوتیپ 1و 2 به ترتیب 0,29 و 0,285 و میانگین آن در ژنوتیپ 1و 2 به ترتیب 0,28 و 0,27 ) و فراوانی سیتوزین -گوآنین (حداکثر آن در ژنوتیپ 1و 2 به ترتیب 0,068 و 0,063 و میانگین آن در ژنوتیپ 1و 2 به ترتیب 0,063 و 0,055 ) و تعداد سیتوزین-گوآنین (حداکثر آن در ژنوتیپ 1و 2 به ترتیب 927 و 730 و میانگین آن در ژنوتیپ 1و 2 به ترتیب 592,8و 529,3 ) به عنوان مهم ترین عوامل در تفاوت ساختاری ژنوتیپ های یک و دو شناسایی شدند. برای اولین بار نشان داده شد که فراوانی گوانین می تواند به عنوان یک شاخص مهم در شناسایی دو ژنوتیپ ویروس هپاتیت سی مورد استفاده قرار گیرد

Authors

نجمه تقی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه فنی و مهندسی، دانشکده کامپیوتر، دانشگاه قم، قم، ایران

منصور ابراهیمی

گروه زیست شناسی و گروه پژوهشی بیوانفورماتیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه قم، قم، ایران

امیرحسین کیوان جو

گروه زیست شناسی و گروه پژوهشی بیوانفورماتیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه قم، قم، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :