بررسی رابطه میان ساختار سازمانی و توانمند سازی روانشناختی کارکنان(مطالعه موردی: کارکنان معاونت مالی و اداری شهرداری مشهد)
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,002
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICBDE01_419
تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393
Abstract:
پژوهش حاضر به بررسی رابطه بین ساختار سازمانی و توانمندسازی روانشناختی کارکنان در معاونت مالی و اداری شهرداری مشهد پرداخته است. برای جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه استاندارد ساختار سازمانی استیفن رابینز و پرسشنامه توانمند سازی اسپریتزر استفاده شده است. هدف از این پژوهش شناخت وضعیت موجود ساختار سازمانی و تاثیر آن بر توانمند سازی کارکنان می باشد. بدین منظور سه فرضیه آورده شده که متغییر مستقل فرضیه ها را سه بعد ساختار سازمانی یعنی، پیچیدگی، رسمیت و تمرکز و متغیر وابسته را توانمندسازی تشکیل می دهند. این پژوهش از لحاظ اهداف پژوهشی، کاربردی و با شیوه توصیفی- همبستگی انجام شده است. جامعه آماری این تحقیق شامل کل افراد شاغل در کارکنان شهرداری مشهد می باشد که تعداد آنها376 می باشد و با استفاده از فرمول کوکران تعداد 191 به عنوان نمونه آماری انتخاب شد. برای بررسی توزیع داده ها از آزمون کلموگروف اسمیرنوف استفاده شد که نتایج این آزمون با سطح معناداری بیشتر از 05/0 حاکی از وجود توزیع نرمال بین داده ها می باشد. همچنین با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون، رابطه بین ساختار سازمانی و توانمندسازی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج پژوهش حاکی از این است که با اطمینان 95% بین ساختار سازمانی و توانمندسازی رابطه معناداری وجود دارد و نیز میان تمامی مولفه های ساختار سازمانی(رسمیت، پیچیدگی و تمرکز) با توانمندسازی رابطه معناداری یافت شد. شایان ذکر است که ضریب همبستگی میان مولفه های (پیچیدگی و رسمیت و تمرکز) با متغیر توانمند سازی منفی می باشد که حاکی از ارتباط معکوس میان این سه متغیر با توانمند سازی کارکنان می باشد
Keywords:
Authors
الهام ناطق
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی دانشگاه آزاد مشهد
هادی مکی زاده
کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
محمد اختری
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه پیام نور واحد تهران غرب
مهدی باغبان
دانشجوی دکتری مدیریت منابع انسانی دانشگاه سمنان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :