بررسی آسیب دیدگان ناشی از حوادث شغلی با توجه به عوامل روان شناختی سخت رویی ، حمایت اجتماعی ادراک شده و ادراک ریسک و آسیبهای PTSD (اختلال استرس پس از سانحه ) و افسردگی
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 975
This Paper With 30 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ASMJ01_0603
تاریخ نمایه سازی: 17 اسفند 1393
Abstract:
زمینه و هدف : امروز نقش نیروی انسانی به عنوان موتور محرکه ی اقتصاد غیر قابل انکار است و یکی از موارد مهم منجر به از دست رفتن نیروی کار واتلاف ساعات کاری ، حوادث ناشی از کاراست. طبق آمار این رقم در سال 92 به دو برابر سال قبل رسیده است . هدف این پژوهش بررسی عوامل روانشناختی در این گروه می باشد. مواد و روشها: روش پژوهش در این بررسی ، پس رویدادی و یا علی مقایسه ای است ، که با روش نمونه گیری در دسترس از استان ایلام انتخاب شدند(دو گروه 25 نفری حادثه دیده و حادثه ندیده که همتا سازی شدند) و برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های ساختار یافته می سی سی پی ، افسردگی بک ، حمایت اجتماعی ادراک شده ، سخت رویی کوباسا و ادراک ریسک استفاده شد . داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS و شاخصهای آمار تو صیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت . یافته ها : به منظور مقایسه میانگین ها از آزمون T مستقل استفاده شد که در سطح 22 % اطمینان اختلاف معنا دار بود این در حالی بود که این اختلاف درپرسشنامه می سی سی پی معنا دار نبود همچنین سطح معنا داری در همبستگی ها کمتر از0/50 بود و این حاکی از وجود همبستگی بین آنها بود. نتیجه گیری : از نظر اپیدمیولوژی در آسیب دیدگان حوادث شغلی مورد بررسی قرار گرفته در این پژوهش افسردگی وجود داشت ولی نشانه ای حاکی از علایم PTSD یافت نشد همچنین مطالعات همبستگی نشان از نقش مهم حمایت اجتماعی ادراک شده افراد از محیط و اطرافیان در بروز این اختلالات بوده و نیز اینکه این عامل با سخت رویی ( بیشتر خرده مقیاس چالش ) و ادراک ریسک افراد ارتباط خوبی را نشان داد .
Keywords:
Authors
عبدالله معتمدی شلمزاری
دانشیار گروه روانشناسی دانشگاه علامه طباطبائی
آزیتا خرامان
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی دانشگاه علامه طباطبائی
بیتا قمبری
کارشناس ارشد طب کار سازمان تامین اجتماعی استان ایلام
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :