مقایسه تغییرات فشار کره چشم قبل و بعد از بیهوشی با ترکیب کتامین و آسپرومازین در گربه های ولگرد با استفاده از روش تونومتری شیوتز

Publish Year: 1382
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 671

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JVR-59-2_012

تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1394

Abstract:

هدف: مقایسه تغییرات فشار کره چشم قبل و بعد از بیهوشی با کتامین و آسپرومازین در گربه ها ی ولگرد بر اساس سن، جنس و رنگ چشم. طرح: کارآزمایی بالینی بدون شاهد. حیوانات: تعداد صد قلاده گربه ولگرد. روش: جمع آوری گربه های ولگرد به صورت ا تفاقی با استفاده از تله زنده گیر از نقاط مختلف شهر تهران، اندازه گیری فشار کره چشم هر حیوان پس از مقید کردن فیزیکی آن با استفاده از روش تونومتری شیوتز، ایجاد بیهوشی با ترکیب کتامین و آسپرومازین و اندازه گیری مجدد فشار کره چشم. تجزیه و تحلیل آماری: انجام آزمونهای t نمونه های مستقل و t جفتی و آزمون آنالیز واریانس یکطرفه و روش کمیلی توکی و آنالیز رگرسیون خطی. نتایج: در این مطالعه فشار کره چشم به طور متوسط 0/46mmHg+17/5 اندازه گیری شد. همچنین نتایج این بررسی نشان داد که جنس و رنگ چشم بر روی فشار چشم تأثیر معنی داری ندارند ولی حیوانات جوان نسبت به سنین بالاتر از مقادیر بیشتر فشار کره چسم برخوردار بودند. علاوه بر آن نتایج به دست آمده نشان د اد که در گربه ها بیهوشی با کتامین و آسپرومازین باعث افزایش معنی دار فشار کره چشم خواهد گردید. نتیجه گیری: در پایان با توجه به یافته های بالینی و نتایج آماری موجود در این مطالعه می توان اظهار داشت که در بین فاکتورهای زمینه ای مورد بررسی د ر این مطالعه تنها سن نقش مؤثری در تغییرات فشار کره چشم گربه ها دارد. از طرفی استفاده از داروی بیهوشی (ترکیب کتامین و آسپرومازین) که در بسیاری از موارد به دلیل غیر ممکن بودن مهار فیزیکی دام در هنگام هوشیاری برای اندازه گیری فشار کره چشم، امری اجتناب ناپذیر است، می تواند موجب تغییر معنی داری در فشار طبیعی کره چشم شود و بنابراین لازم است با استفاده از ضریب تصیح زیر اندازه طبیعی فشار کره چشم تعیین شود X=y-0.743/1.021 مجله دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، (1383)، دوره 59، شماره 2، 170-167.

Keywords:

Authors

شهرام جمشیدی

گروه آموزشی علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

سعید بایی

گروه آموزشی بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

کمال الدین آراسته

دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران