سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

عناصر هویت ساز در تزیینات معماری خانه های سنتی ایران

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,429

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICSAU02_0939

Index date: 6 June 2015

عناصر هویت ساز در تزیینات معماری خانه های سنتی ایران abstract

یافتن مکانی برای سکونت و احساس آسایش در آن یکی از اساسی ترین و مهمترین نیازهای بشر در طول تاریخ بوده است خانه به عنوان عنصری که تامین کننده این نیاز است دارای اهمیت خاصی می باشد با نگاهی به معماری سنتی ایران نیز نقش و جایگاه ویژه خانه به عنوان عنصری مهم در معماری آشکار می شود در طراحی خانه های سنتی ایران از الگوهایی استفاده شده است که این الگوها متاثر از عوامل متعددی از جمله اقلیم ، فرهنگ و ... می باشد یکی از عوامل مذکور ، فرهنگ فردی و جمعی مردمانی است که در این خانه ها و جامعه می زیسته اند. چیدمان و سلسله مراتب فضایی، معماری داخلی و استفاده از تزیینات متناسب با فرهنگ و هویت ایرانی در خانه های سنتی ایران این خانه ها را از خانه های معاصر که کارکرد آن تنها به ایجاد سرپناه محدود می شود متمایز می سازد سبک معماری داخلی و عناصر تزئینی یکی از عوامل هویت بخش به معماری ایران بوده است این عناصر که دارای تکنیک ها و شیوه های ساخت و اجرای گوناگون بوده اند متاثر از اقلیم و فرهنگ هر منطقه ای دارای ویژگی های گوناگونی هستند انواع عناصر تزئینی از قبیل اجرکاری، گچبری، کاشی کاری، آینه کاری و ... از نمونه هایی هستند که به وفور در خانه های سنتی ایرانی یافت می شوندو به فراخور اقلیم برخی از این عناصر تزئینی در بدنه های خارجی بنا و برخی دیگر که در مقابل عوامل اقلیمی کم مقاومت تر می باشند در فضاهای داخلی مورد استفاده قرار می گرفتند این نوشتار قصد دارد که به مروز ویژگی های معماری داخلی و تزئینات خانه های سنتی ایران که در معماری معاصر ما به فراموشی سپرده شده اند بپردازد.

عناصر هویت ساز در تزیینات معماری خانه های سنتی ایران Keywords:

عناصر هویت ساز در تزیینات معماری خانه های سنتی ایران authors

زهرا تمجیدی

کارشناسی ارشد معماری

علیرضا بزرگوار

دانشجوی دکتری برنامه ریزی شهری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
طباطبایی، محمد حسین؛ ترجمه تفسیر المیزان، جلد هشتم، ترجمه مححص ...
پوپ آرتور، "معماری ایران"، ترجمه غلامحسین صدری افشار، تهران، 1366 ...
گدار. آندره، "هنر ایران"، ترجمه پهروز حبیبی. دانشگاد ملی، تهران، ...
سلطان زاده، حسین، تخت جمشید، چاپ پنجم، تهران: دفتر پژوهش‌های ...
سلطان زاده، حسین. "از خانه تا آپارتمان" فصلنامه معماری و ...
Despres, C.1991. The meaning of home: literature review and directions ...
Light in traditional and Islaic architecture of Iran Architecture .د200 ...
Moore, J. 2000 Placing honme in _ Journal of Environmentl ...
18 December 2014, Tabriz , lran ...
2. Madanipoor, A. 2003. Public and Private Spaces of the ...
Heller, E. 1989. Wie Farben Wirken: Farbp sychologie, Farbsymbolik, Kreative ...
Nadeen, A. 2006. Psychological and Physiological Effects of Light and ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "عناصر هویت ساز در تزیینات معماری خانه های سنتی ایران" توسط زهرا تمجیدی، کارشناسی ارشد معماری؛ علیرضا بزرگوار، دانشجوی دکتری برنامه ریزی شهری نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله خانه سنتی، فرهنگ، عناصر تزئینی، معماری داخلی، هویت هستند. این مقاله در تاریخ 16 خرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1429 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یافتن مکانی برای سکونت و احساس آسایش در آن یکی از اساسی ترین و مهمترین نیازهای بشر در طول تاریخ بوده است خانه به عنوان عنصری که تامین کننده این نیاز است دارای اهمیت خاصی می باشد با نگاهی به معماری سنتی ایران نیز نقش و جایگاه ویژه خانه به عنوان عنصری مهم در معماری آشکار می شود در طراحی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله عناصر هویت ساز در تزیینات معماری خانه های سنتی ایران با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.