اولویت بندی شدت فرسودگی بافت شهری با استفاده از GIS و مدل سلسله مراتبی (AHP) (مطالعه موردی: محدوده ی شرقی بافت فرسوده ی شهر جهرم)

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 401

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCGTSD01_121

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394

Abstract:

دگرگونی تدریجی لایه های درونی بافت قدیم به تدریج چهره اولیه بافت را تغییر می دهد و در نهایت دانه بندی بافت و در نتیجهکالبد بافت را دگرگونی می سازد. آسیب پذیر بودن این بافت ها، مداخله جهت نوسازی این نوع بافت ها را بسیار زمان بر، پیچیده وحساس می نماید. لذا قبل از هر گونه اقدام در رابطه با بافت های فرسوده یک شهر، بایستی با استفاده از شاخص ها و معیارهایی،میزان فرسودگی مناطق مختلف شناسایی و سپس برای هر گونه اقدام و سرمایه گذاری، اولویت بندی شوند. هدف این پژوهش،اولویت بندی شدت فرسودگی بافت فرسوده محدوده شرقی شهر جهرم، با استفاده از روش هم پوشانی (overlay) لایه هایمربوطه، در سیستم (GIS) است. داده های مورد استفاده از بررسی های میدانی، نقشه ی کاربری اراضی و نگرش های کارشناسان ومهندسان شهرداری شهر جهرم فراهم آمده است. پس از آن میزان فرسودگی منطقه، با استفاده از (GIS) و بر اساس هر کدام ازشاخص ها، مشخص می شود و در نهایت، کل لایه های مربوط به هر کدام از شاخص ها، در سیستم مذکور هم پوشانی (overlay)می گردند. نتیجه کار نشان داد که حدود 47 در صد از محدوده های مطالعاتی بافت فرسوده در اولویت اول فرسودگی از لحاظشاخص های مورد بررسی می باشند. این مقدار نشان دهنده شدت بالای فرسودگی بافت مطالعاتی می باشد.

Keywords:

بافت فرسوده , مدل سلسله مراتبی (GIS , (AHP , شهر جهرم , محدوده شرقی

Authors

سهراب صادقی

عضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی علمی کاربردی وزارت جهاد کشاورزی

محمدحسین صلاح

مرکز آموزش جهاد کشاورزی فارس، شیراز، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • -Fischer, Man red, M. and Scholten, Henkj and unwin, David ...
  • Queralt, magaly and Ann D. wite, 1995, "A map for ...
  • Smieh, C. , Levermore, G., 2008, "Designing Urban Spaces and ...
  • - Stevens, D., Dragicevic, S., Rothley, K., 207, "Icity: A ...
  • نمایش کامل مراجع