سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی مطالعاتی نتایج عملیات اسیدکاری چاه نفت شماره ی 1 واقع در یکی ازمیادین حوزه ی نفت خیز خلیج فارس

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,186

This Paper With 7 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

RESERVOIR04_039

Index date: 6 June 2015

بررسی مطالعاتی نتایج عملیات اسیدکاری چاه نفت شماره ی 1 واقع در یکی ازمیادین حوزه ی نفت خیز خلیج فارس abstract

با توجه به اهمیت نفت در صنایع و زندگی روزمره و کافی نبودن منابع سوخت دیگر، همواره اقداماتی به منظور بازیافت هرچه بیشتر از مخازن نفت انجام می گیرد. از جمله مشکلاتی که در مخازن در حال بهره برداری، همواره پیش رو قرار دارد، پایین بودن نفوذپذیری در اطراف چاه و آسیب های وارده به سنگ مخزن می باشد. جهت رفع اینگونه مشکلات از روش های تحریک چاه به منظور افزایش تولید، استفاده می شود. در ایران، به دلیل آنکه بیش از 80% مخازن از نوع کربناته هستند، از روش های اسیدکاری جهت انگیزش چاه های نفت و گاز استفاده می گردد؛ در حالیکه در مخازن ماسه سنگی به دلیل عدم دستیابی به نتیجه ی مطلوب توسط روش های اسیدکاری، معمولاً از روش های شکست هیدرولیکی استفاده می شود. در این مطالعه، در ابتدا انواع آسیب های سازند، انواع سیستم های اسیدکاری، انواع اسید های مورد استفاده در فرایندهای اسیدکاری و عوامل موثر بر نتایج عملیات اسیدکاری را مورد بررسی قرار داده و سپس به منظور بررسی مصداق عملیاتی مفاهیم فوق، به مطالعه ی موردی مشخصات مخزن، مشخصات چاه، خواص سیال تولیدی و همچنین تغییرات برخی از پارامترها مانند فشار، ضریب پوسته، تراوایی و دبی تولیدی، حاصل از عملیات اسیدکاری در یکی از چاه های نفتی واقع در حوزه ی خلیج فارس که با موفقیت همراه بوده است، پرداخته می شود

بررسی مطالعاتی نتایج عملیات اسیدکاری چاه نفت شماره ی 1 واقع در یکی ازمیادین حوزه ی نفت خیز خلیج فارس Keywords:

بررسی مطالعاتی نتایج عملیات اسیدکاری چاه نفت شماره ی 1 واقع در یکی ازمیادین حوزه ی نفت خیز خلیج فارس authors

احمد مومنی میانایی

دانشجوی مهندسی نفت، دانشگاه گرمسار

محمد حدادی

استاد دانشگاه گرمسار

احمد داراب پور

کارشناس ارشد مهندسی نفت، شرکت ملی حفاری ایران

امیر حیدری

دانشجوی مهندسی نفت، دانشگاه گرمسار

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
احسان قناعت پیشه، "اسیدکاری سازند جهت افزایش تولید گاز و ...
امیرحسین زاده هلاله، "آنالیز بهبود آسیب چندگانه چاه با استفاده ...
خرداد 1394، ایران، تهران، مرکز همایش‌های صدا و سیما مجری: ...
Best Practices, "Carbonate Matrix Acidizing Treatments", Haliburton, 2002. ...
D.R. Behenna. "Acidizing & other matrix Treatments", Department of Petroleum ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی مطالعاتی نتایج عملیات اسیدکاری چاه نفت شماره ی 1 واقع در یکی ازمیادین حوزه ی نفت خیز خلیج فارس" توسط احمد مومنی میانایی، دانشجوی مهندسی نفت، دانشگاه گرمسار؛ محمد حدادی، استاد دانشگاه گرمسار؛ احمد داراب پور، کارشناس ارشد مهندسی نفت، شرکت ملی حفاری ایران؛ امیر حیدری، دانشجوی مهندسی نفت، دانشگاه گرمسار نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی چهارمین همایش علمی مخازن هیدروکربوری و صنایع بالادستی علوم و صنایع وابسته پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اسیدکاری، آسیب سازند، افت فشار، نفوذپذیری، دبی تولید هستند. این مقاله در تاریخ 16 خرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1186 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که با توجه به اهمیت نفت در صنایع و زندگی روزمره و کافی نبودن منابع سوخت دیگر، همواره اقداماتی به منظور بازیافت هرچه بیشتر از مخازن نفت انجام می گیرد. از جمله مشکلاتی که در مخازن در حال بهره برداری، همواره پیش رو قرار دارد، پایین بودن نفوذپذیری در اطراف چاه و آسیب های وارده به سنگ مخزن می باشد. جهت ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی مطالعاتی نتایج عملیات اسیدکاری چاه نفت شماره ی 1 واقع در یکی ازمیادین حوزه ی نفت خیز خلیج فارس با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.