نقش مدیریت شهری در بحران حاشیه نشینی و توسعه شهری
Publish place: Second National Conference on Crisis Management and HSE in Vital Arteries, Industries and Urban Management
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,504
This Paper With 39 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
DMHSE02_110
تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1394
Abstract:
در طول دو دههی اخیر، کرهی زمین به طور فزایندهای شهرنشین شده است به نحوی که شهرنشینی سریع و پایدار به تمایل شایع در بسیاری از کلانشهرها تبدیل شده و به نظر میرسد که برای چنددههی آینده نیز ادامه داشته باشد. این تحول همواره یک فرآیند آسان و سهلآمیز نبوده است؛ بلکه تراکم مناطق شهری در کنار عوامل متعددی موجب محرومیت و حاشیهنشینی اجتماعی و فیزیکی بخش وسیعی از جمعیت جهان شده است. بیشک حاشیهنشینی از جمله عوارض جانبی گذر جوامع سنتی به سوی جوامع صنعتی و شهری مدرن است و چنین تحول عظیمی بدون عوارض جانبی امکانپذیر نخواهد بود. رشد سریع جمعیت و سرازیر شدن اقشار مختلف به سوی کلانشهرها در مدت زمانی کوتاه، امکان مقابله با این پدیده را با دشواری مواجه ساخته و سوء مدیریت شهری و عدم کنترل پدیدهی نوظهور، چهرهای خاص به این مناطق بخشیده است. شرایط و اوضاع و احوال حاکم بر اینگونه مناطق به همراه اوصاف و ویژگیهای آنها، تبعات و نتایج مخربی را برای جامعه به همراه داشته است که شاید مهمترین نتیجه آن بیثباتی امنیت بر اثر افزایش نرخ جرایم به شمار آید. در حقیقت، حاشیهنشینی صرفاً حاشیهها را تحت تأثیر آثار خود قرار نداده بلکه جامعهی محلی را با بحران و تهدیدی جدی مواجه ساخته است. در این میان متخصصان به ارائه راهکارهای گوناگونی جهت رهایی از این بحران پرداخته و تحقیقات بسیاری را معطوف این امر ساختهاند. نادیده گرفتن موضوع و تلاش برای نابودی و پراکنده کردن این اجتماعات از یک سو و مدیریت اجتماعی پدیده در جهت ارائه مسکن، خدمات و امکانات و شرایط زندگی و آگاهسازی حاشیهنشینان به عنوان شهروندان جامعه پیش از مهاجرت و یا پس از آن از سوی دیگر، از جمله راهحلهایی است که بسته به نگاه و دید جامعه و حکمرانان و نوع سیاستها تفاوت مینماید.
Keywords:
Authors
علیرضا باوند پور
دانشجوی دکترا حقوق جزا و جرم شناسی وکیل پایه یک دادگستری و مدرس دانشگاه
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :