بررسی اثر بخشی درمان شناختی رفتاری برکاهش سطح افسردگی بیماران دیابتی نوع 2
Publish place: The first scientific-research conference on educational sciences and psychology of social and cultural injuries in Iran
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 688
This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PSCONF01_495
تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1394
Abstract:
دیابت شیرین از جمله بیماری های متابولیکی است که با کمبود نسبی و یا مطلق انسولین،افزایش گلوکز خون واختلال در متابولیسم کربوهیدرات،چربی و پروتئین همراه است . ارتقا سلامت روان با توجه به نقش محوری آندر مراقبت های بهداشتی مورد توجه روز افزون است با توجه به این که بیماران دیابتی از سطح افسردگی بالاییرنج می برند .لذا هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان شناختی رفتاری بر کاهش سطح افسردگی بیمارانمبتلا به دیابت نوع 2 بود. مواد و روش کار: نمونه آماری 30 نفر از بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 شهرستان خرم آباد بودند که به روشنمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی در گروه آزمایش (15 نفر) و گروه کنترل (15 نفر)گمارده شدند . ابزار مورد استفاده پرسشنامه بک بود. گروه آزمایش به مدت 10 جلسه ی 90 دقیقه ای در معرضمتغیر مستقل (درمان شناختی رفتاری) قرار گرفت سطح پٍژوهش از نوع پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترلبود. و برای تحلیل داده ها از روش کووایانس چند متغیری استفاده گردید.یا فته ها: حدود 40 درصد از بیماران در پیش آزمون دارای علائم افسردگی بودند .یافته های تحلیل کوواریانسچند متغیری تفاوت معناداری بین دو گروه آزمایش و کنترل در پس آزمون نشان داد. درتحلیل کوواریانس نیز تفاوت معناداری بین دو گروه در میزان افسردگی نشان داده شد (p<0/01 و f=44/89). نتیجه گیری: سطح افسردگی نقش مهمی در بیماران دیابتی دارد .نتایج بدست آمده در این مطالعه نشان داد که درمان شناختی رفتاری می تواند منجر به کاهش افسردگی معنی دار افسردگی در بیماران دیابتی گردد.
Keywords:
Authors
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :