سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تحقیقات صحرایی آبیاری الکترواسمز

Publish Year: 1380
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,215

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GIC01_39

Index date: 3 December 2005

تحقیقات صحرایی آبیاری الکترواسمز abstract

الکترواسمز 1 پدیده ای است که در اثر آن کاتیونهای موجود در آب ویا کاتیونهای اضافی روی ذرات خاک اشباع ویا مرطوب بر اثر ایجاد اختلاف پتانسیل الکتریکی جریان مستقیم،به سمت کاتد حرکت کرده و مولکولهای آب را به همراه خود می برند .در نتیجه سبب جریانی از آب از آند به سمت کاتد می شوند، که این فرآیند بعنوان پدید الکترو اسمز شناخته شده است.نتایج حاصل از تحقیقات آزمایشگاهی کارآیی پدیده الکترواسمز را در انتقال رطوبت آز سفره آب زیرزمینی به خاک سطحی به عنوان یک روش آبیاری مورد توجه قرار داده است.در طرح تحقیقاتی حاضر که در شرایط صحرائی از سفره آب زیرزمینی به خاک سطحی به عنوان یک روش آبیاری مورد توجه قرار داده است. در طرح تحقیقاتی حاضر که در شرایط صحرایی به اجرا در آمده اند با قطب مثبت به شکل یک میلگرد فلزی در تماس با سفره آب زیرزمینی و کاتد یا قطب منفی به صورت شبکه فلزی در محدوده عمق توسعه ریشه در نظر گرفته شد، که با ایجاد اختلاف پتانسیل و میدان الکتریکی بین قطب مثبت یا سطح آب زیر زمینی و قطب منفی یا عمق توسعه ریشه گیاه امکان حرکت رطوبت به سمت گیاه مورد بررسی قرار گرفت. علاوه بر انتقال رطوبت،عوامل دیگری که در جهت نیل به این تحقیق مورد مطالعه وبررسی قرار گرفتند عبارتند از :تخمین انرژی الکتریکی مورد نیاز جهت بحرکت درآوردن مولکولهای آب در خاک و بررسی مسائل ایمنی احتمالی ناشی از آن وضعیت میدان الکتریکی در خاک، تاثیر پدیده الکترواسمز بر روی خواص شیمیایی خاک، عوامل موثر بر انتقال رطوبت شناخت و بررسی پارامترهای الکتریکیخاک و پدیده خوردگی .در این پژوهش آزمایشها با ولتاژ 150-100 ولت وجریان 3-2 آمپر به مدت 30 روز ادامه یافت.ولی بدلیل کافی نبودن میزان انرژی الکتریکی وفراهم نشدن سیستم تأمین انرژی مورد نیاز،تفاوت معنی داری در رطوبت وخصوصیات شیمیایی پروفیل خاک نسبت به زمان مذکور مشاهده نشد.ولتاژ وجریان الکتریکی مورد نیاز با استفاده از بسط خطی پارامترهای الکتریکی مدل آزمایشگاهی به ترتیب 500-300 ولت وجریان 80 آمپر محاسبه گردیده است.

تحقیقات صحرایی آبیاری الکترواسمز Keywords:

تحقیقات صحرایی آبیاری الکترواسمز authors

داود نیک نژاد

عضو هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه

حسن رحیمی

دانشیار دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
رحیمی، حسن و میزائی، فرهاد، «آبیاری بطریق الکترواسمز» مجله آب، ...
، - Corapcioglu _ M.Y. "Formulation of Electro - Chemico ...
_ DAS. "Advanced Soil Mechanics", Mc Graw - Hill Book ...
Lewis, R.W., Humpheson, C.Bruch _ J.C. "Application of Electro - ...
Par max Andereg, Goldach, "Application de L'electro - Osmose Conter ...
Solar, F. "Raising Ground Water E l ectroo smoticaly by ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تحقیقات صحرایی آبیاری الکترواسمز" توسط داود نیک نژاد، عضو هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه؛ حسن رحیمی، دانشیار دانشگاه تهران نوشته شده و در سال 1380 پس از تایید کمیته علمی نخستین کنفرانس بهسازی زمین پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آبیاری الکترواسمز هستند. این مقاله در تاریخ 12 آذر 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2215 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که الکترواسمز 1 پدیده ای است که در اثر آن کاتیونهای موجود در آب ویا کاتیونهای اضافی روی ذرات خاک اشباع ویا مرطوب بر اثر ایجاد اختلاف پتانسیل الکتریکی جریان مستقیم،به سمت کاتد حرکت کرده و مولکولهای آب را به همراه خود می برند .در نتیجه سبب جریانی از آب از آند به سمت کاتد می شوند، که این فرآیند ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تحقیقات صحرایی آبیاری الکترواسمز با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.