سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی نقش طراحی اقلیمی در معماری و شهرسازی ایرانی– اسلامی (با تاکید بر مناطق سرد و کوهستانی)

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,213

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCIIAU01_296

Index date: 5 August 2015

بررسی نقش طراحی اقلیمی در معماری و شهرسازی ایرانی– اسلامی (با تاکید بر مناطق سرد و کوهستانی) abstract

طراحی اقلیمی شامل یک سری اصول علمی و کابردی می باشد که در نظر گرفتن این اصول در طراحی ابنیه توسط طراحان و معماران می تواند منجر به طراحی فضاهای بهینه از نظر آسایش انسان و صرفه جویی در مصرف انرژی شود . معماران ایرانی در گذشته در طراحی شهرها راهکارهای منطقی و شیوه های مبتکرانه و مقرون به صرفه ای برای استفاده از انرژی های تجدیدپذیر و بهره گیری از شرایط نامساعد اقلیمی به نفع خود ابداع کرده اند که در سخت ترین شرایط آب و هوایی نیز پاسخگوی نیاز ساکنین بوده است . اما در قرن اخیر، معماری جدید به دلیل قطع ارتباط با معماری سنتی و ساخت بناهایی که انطباقی با شرایط اقلیمی نداشته اند باعث هدر رفتن منابع هنگفت انرژی، مخصوصاً انرژی های تجدید ناپذیر شده است. در این تحقیق برآنیم تا با تاکید بر شناخت و بررسی معماری خانه های سنتی ایرانی- اسلامی در اقلیم سرد و کوهستانی، راهکارهایی که در معماری گذشته این مناطق به منظور هماهنگی با اقلیم و بهینه سازی مصرف انرژی استفاده شده است را مورد مطالعه قرار داده و با تلفیق با اصول معماری و شهرسازی جدید ، راهکارهایی نو ارائه نمائیم . راهکارهایی که در آن اصول ترکیب و همگن بودن در بافت و همسویی آن با اقلیم منطقه و انطباق داشتن با فرهنگ، سنت و دیگر عوامل تأثیرگذار رعایت گردیده و می تواند در طراحی خانه های معاصر برای رسیدن به یک معماری اصیل و مطلوب ، مورد استفاده قرار گیرد .

بررسی نقش طراحی اقلیمی در معماری و شهرسازی ایرانی– اسلامی (با تاکید بر مناطق سرد و کوهستانی) Keywords:

طراحی اقلیمی , معماری , اقلیم سرد و کوهستانی , بناهای سنتی

بررسی نقش طراحی اقلیمی در معماری و شهرسازی ایرانی– اسلامی (با تاکید بر مناطق سرد و کوهستانی) authors

زینب کرکه آبادی

استادیار و عضو هیات عامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

اسداله بیات

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آقایی، سعید، 1386، خورشید باد نور (طراحی اقلیمی) _ انتشارات ...
پیرنیا، محمدکریم _ 1387، سبک شناسی معماری ایرانی، انتشارات سروش ...
پاکروان، گلناز، محمدپور، فریبا، 1390، بررسی اصول اقلیمی در خانه ...
سرتیپی پور، محسن _ 1388، مصالح در ساختمان و معماری ...
کباری، سیاوش _ 1384، مصالح شناسی، انتشارات دانش و فن، ...
کسمائی، مرتضی، 1385، اقلیم و معماری، نشر خاک اصفهان ...
کیانی، محمد یوسف _ 1386، معماری ایران دوره اسلامی، انتشارات ...
قبادیان، وحید، 1387، بررسی اقلیمی ابنیه سنتی ایران، انتشارات دانشگاه ...
قبادیان، وحید، فیض مهدوی، محمد، 1388، طراحی اقلیمی، موسسه انتشارات ...
معماریان، غلامحسین _ 1375، آشنایی با معماری مسکونی ایرانی (گونه ...
وطن نواز، محسن، 1390، صرفه جویی انرزی در اقلیم سرد ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی نقش طراحی اقلیمی در معماری و شهرسازی ایرانی– اسلامی (با تاکید بر مناطق سرد و کوهستانی)" توسط زینب کرکه آبادی، استادیار و عضو هیات عامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان؛ اسداله بیات، دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله طراحی اقلیمی، معماری، اقلیم سرد و کوهستانی ، بناهای سنتی هستند. این مقاله در تاریخ 14 مرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1213 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که طراحی اقلیمی شامل یک سری اصول علمی و کابردی می باشد که در نظر گرفتن این اصول در طراحی ابنیه توسط طراحان و معماران می تواند منجر به طراحی فضاهای بهینه از نظر آسایش انسان و صرفه جویی در مصرف انرژی شود . معماران ایرانی در گذشته در طراحی شهرها راهکارهای منطقی و شیوه های مبتکرانه و مقرون به صرفه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی نقش طراحی اقلیمی در معماری و شهرسازی ایرانی– اسلامی (با تاکید بر مناطق سرد و کوهستانی) با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.