سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر کمپوست زواید شهری با و یا بدون آبشویی بر رشد و ترکیب شیمیایی شاخساره دو رقم سویا Glycine max L. در مرحله رویشی

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,228

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CEE02_514

Index date: 9 October 2007

اثر کمپوست زواید شهری با و یا بدون آبشویی بر رشد و ترکیب شیمیایی شاخساره دو رقم سویا Glycine max L. در مرحله رویشی abstract

استفاده از کودهای آلی یکی از مهمترین راه های حفظ بیلان کربن آلی خاک و تأمین غذای سالم برای انسان و دام است . یکی از مشکلات استفاده از برخی کودهای دامی و کمپوست ها، شوری بالا و اثر نامطلوب آن بر رشد گیاه می باشد . هدف از این مطالعه ارزیابی گلخانه ای تأثیر سطوح مختلف کمپوست بر وزن خشک و ترکیب شیمیایی ریشه گیاه سویا (Glycine max L.) رقم ویلیامز(Wiliams )و رقم A3237 می باشد . به منظور بررسی اثر شوری کودهای آلی با و بدون آبشوئی به خاک اضافه شدند . تیمارها شامل سه نوع کود آبشویی شده و نشده در چهار سطح 0) ، 1 ، 2 و 4 درصد ) به صورت طرح بلوک کاملاً تصادفی با سه تکرار بود . گیاهان به مدت هشت هفته در خاک رشد داده شدند . در پایان هفته هشتم گیاه برداشت و جهت تجزیه شیمیایی به آزمایشگاه منتقل شد . نتایج این مطالعه نشان داد که در هر دو رقم سویا کاربرد یک درصد کود باعث افزایش و مصرف دو یا چهار درصد کود آلی باعث کاهش وزن خشک شاخساره گردید . در هر دو رقم مورد مطالعه کاربرد کمپوست باعث افزایش غلظت نیتروژن و فسفر شاخساره گردید . آبشویی کمپوست در هر دو رقم باعث کاهش غلظت روی و مس و منگنز شد . کاربرد سطوح بالای کمپوست سبب کاهش غلظت مس شاخساره گردید . در هر دو رقم مورد مطالعه کاربرد کمپوست باعث افزایش سدیم، کلر و پتاسیم و آبشویی آن سبب کاهش غلظت این عناصر در گیاه شد . کاربرد چهار درصد کمپوست باعث افزایش معنی دار غلظت سرب و کادمیم شاخساره در دو رقم سویا گردید و آبشویی کمپوست باعث کاهش میانگین غلظت کادمیم گیاه شد . مصرف سطوح بالای کمپوست با کاهش غلظت آهن همراه بود که احتمالاٌ به دلیل غلظت زیاد یون بیکربنات در محلول خاک می باشد . گرچه کمپوست مصرفی دارای غلظت نسبتاٌ با لایی از فلزات سنگین نظیر سرب و کادمیم بود اما مصرف آن مشکلی از لحاظ سمیت این عناصر ایجاد نکرد . دلیل این امر را می توان به واکنش قلیایی خاک مورد مطالعه و مقدار زیاد بیکربنات کلسیم نسبت داد .

اثر کمپوست زواید شهری با و یا بدون آبشویی بر رشد و ترکیب شیمیایی شاخساره دو رقم سویا Glycine max L. در مرحله رویشی Keywords:

اثر کمپوست زواید شهری با و یا بدون آبشویی بر رشد و ترکیب شیمیایی شاخساره دو رقم سویا Glycine max L. در مرحله رویشی authors

عبدالمجید رونقی

دانشیار بخش علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
افیونی، م. و ی. رضایی نژاد. (1378). اثر مواد آلی ...
چراتی‌آرایی، ع. (1375). تاثیر فسفر و ماده آلی بر رشد ...
حق نیا، غ. ح. و ع. کوچکی. (1380). استفاده از ...
حق نیا، غ. و ع. کوچکی. 1376. مدیریت پایدار خاک. ...
رسولی، ف. و م. مفتون. (1382). ارزیابی اثرات باقیمانده مواد ...
رضوی‌طوسی، ا. (1380). برهمکنش کمپوست، شیرابه کمپوست و منگنز بر ...
سالاردینی، ع. ا. و م. مجتهدی. 1367. اصول تغذیه گیاه. ...
کلباسی، م. (1375). وضعیت مواد آلی در خاکهای ایران و ...
ملکوتی، م. ج. (1375). کشاورزی پایدار و افزایش عملکرد با ...
Carbera, F., G. M. Morillo, R. Lopez, and G. M. ...
Governog, J., J. Gaskin, B. Faucette, and D. Borden. (2003). ...
Miller, G. W., and H. J. Evans. (1956). The influence ...
Moreno, J. L., C. Garcia, and T. Hernandez. (1998). Changes ...
th Ed., U. S. Govern, Print. Office, Washington, [14] Soil ...
Part 3, 3rd Ed., American Society of Agronomy: [15] Sparks, ...
Wang, S. Q., Y. B. Si., and H. M. Chen. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اثر کمپوست زواید شهری با و یا بدون آبشویی بر رشد و ترکیب شیمیایی شاخساره دو رقم سویا Glycine max L. در مرحله رویشی" توسط محمدرضا محمودآبادی؛ عبدالمجید رونقی، دانشیار بخش علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز؛ غلامرضا هادربادی نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کمپوست زواید شهری، آبشویی، شاخساره، مرحله رویشی هستند. این مقاله در تاریخ 17 مهر 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2228 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که استفاده از کودهای آلی یکی از مهمترین راه های حفظ بیلان کربن آلی خاک و تأمین غذای سالم برای انسان و دام است . یکی از مشکلات استفاده از برخی کودهای دامی و کمپوست ها، شوری بالا و اثر نامطلوب آن بر رشد گیاه می باشد . هدف از این مطالعه ارزیابی گلخانه ای تأثیر سطوح مختلف کمپوست بر وزن ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اثر کمپوست زواید شهری با و یا بدون آبشویی بر رشد و ترکیب شیمیایی شاخساره دو رقم سویا Glycine max L. در مرحله رویشی با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.