بررسی تاثیر محیط کشت و استرین های مختلف آگروباکتریوم رایسوشنس بر فراوانی القای ریشه های موئین در سنبل الطیب ( Valeriana officinalis L.)
Publish place: 8th national biotechnology congress of I.R. Iran & 4th National Conference on biosecurity
Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,057
This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NBCI08_0931
تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394
Abstract:
کشت های ریشه مونین گیاهان دارویی یک روش جایگزین برای تولید ترکیبات ارزشمند زیستی می باشند . القای ریشه های موئین در سنبل الطیب با استفاده از استرین های مختلف آگروباکتریوم رایزوژنز،A4, ATCC 15834, ATCC 11325 و A13 همراه با سه محیط کشت القای متفاوت ، MS با غلظت نیمه ، B5 و LS بررسی گردید . ماهیت ترارختگی ریشه های موئین با استفاده از پرایمرهای اختصاصی ژن های rolBو rolC تایید گردید . توانایی استرین های مختلف آگروباکتریوم در القای ریشه های موئین در سنبل الطیب بسیار متفاوت بود ، بنحویکه استرین A13 بر خلاف سایر استرین ها قادر به تولید هیچ ریشه موئینی نبود . برهمکنش میان استرین های باکتری و محیط القا بر کارایی القای ریشه موئین از نظر آماری معنی دار بود . بالاترین فراوانی ترانسفورماسیون (54%) با استفاده از استرین A4در محیط کشت LS بدست آمد. در حالیکه بیشترین میزان کارایی ترانسفورماسیون برای استرین ATCC 15834 در محیط کشت MS نیمه برابر با 40/67% بود . استین ATCC 11325 دارایی کارایی ترانسفورماسیون یکسان در هر دو محیط کشت LS و MS نیمه با 9/67 % بوده و در محیط کشت B5 هیچ ریشه موئینی تولید نکرد . از طرف دیگر ، وزن حخشک ریشه های موئین تولید شده توسط استرین های مختلف آروباکتریونم از نظر آماری با هم هیچ تفاوت معناداری نشان نداد .
Keywords:
Authors
علی پاکدین پاریزی
دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده کشاورزی گروه بیوتکنولوژی و بهنژادی گیاهی
محمد فارسی
دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده کشاورزی گروه بیوتکنولوژی و بهنژادی گیاهی
قربانعلی نعمت زاده
دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده کشاورزی گروه بیوتکنولوژی و بهنژادی گیاهی
امین میرشمسی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :