بررسی نقش فضاهای عمومی شهری در جهت ارتقای تعاملات اجتماعی افراد (نمونه موردی: محوطه پیرامون فرهنگ سرای سیمرغ شهر نیشابور)

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 741

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CSAU01_104

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

Abstract:

فضاهای عمومی شهرها مهمترین مکانهایی هستند که از دیرباز امکان ارتباط چهره به چهره را شهروندان فراهم می کنند که می تواند موجب ارتقای کیفیت زندگی از طریق برقراری روابط اجتماعی و تقویت حستعاون و مشارکت شوند. اولین قدم برای ارتقای تعاملات اجتماعی جذب و ماندگاری انسان در فضا و فراهم ساختن امکان اجتماع پذیری آن است. با توجه به هدف عمده ارتباطات اجتماعی که ارتقای روحیه همبستگی، رشد فرد، ایجاد و بهبود الگوهای رفتاری است. نقش راهبردی و کلیدی فضاهای عمومی در وسعه شهری نمایان می گردد. در این پژوهش سعی شده است با استفاده از تکنیک SWOT و بررسی شاخصه هایی مانند نفوذپذیری بصری، خاطره انگیزی، غنای حسی، خوانایی و رنگ تعلق، راهبردهایی برای توسعه اجتماع پذیری در فضاهای عمومی ارائه شود و در ادامه به طور خاص به نقش فرهنگ سرای سیمرغ نیشابور و محیط پیرامون آن در جذب شهروندان و ایجاد ارتباطات اجتماعی و در انتها به ارائه راهکار جهت بهره وری بیشتر این فضای عمومی فرهنگی پرداخته شده است.

Keywords:

فضای عمومی , روابط انسانی , تعاملات اجتماعی , محوطه پیرامون فرهنگسرای سیمرغ نیشابور

Authors

مهسا فغفوریان

کارشناسی ارشد شهرسازی، عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی

ناهید نوکاریزی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه علوم و تحقیقات واحد خراسان رضوی، عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی، دفتر فنی شهرداری نیشابور