سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی آزمایشگاهی ضریب زبری گیاهان طبیعی موجود در ساحل رودخانه ها در شرایط نیمه مستغرق

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,871

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCCE04_180

Index date: 11 October 2007

بررسی آزمایشگاهی ضریب زبری گیاهان طبیعی موجود در ساحل رودخانه ها در شرایط نیمه مستغرق abstract

یکی از مسائل مهم در مهندسی رودخانه حفاظت از سواحل رودخانه ها در مقابل فرسایش ناشی از سیلابهای فصلی، موج و غیره است. یکی ازروشهای حفاظت از سواحل رودخانه ها، استفاده از روش بیولوژیکی است. وجود پوشش گیاهی در حاشیه رودخانه ها باعث کاهش سرعت جریا ن در هنگام سیلابی و جلوگیری از فرسایش رودخانه ها می وشد. یکی از فاکتورهای که مقاومت هیدرولیکی گیاهان با آن بیان می شود ضریب زبری است . اندازه گیری ضریب زبری گیاهان موجود در این سواحل و دشتهای سیلابی و بررسی تاثیر انها درکاهش سرعت و تنش برشی جریان از اهمیت خاصی برخوردار است. در این تحقیق با استفاده از مدل ازمایشگاهی به بررسی ضریب زبری گیاه و پده رودخانه ای در دو حالت برگدار و بدونبرگ پرداخته شده است . این گیاه بومی حاشیه رودخانه کارون بوده که در شرایط غیر مستغرق و زیر بحرانی در فلوم شیشه ای بطر 12/6 متر، عرض 0/5 متر و ارتفاع 0/6 متر با سرعت، دبی و عمق های مختلف آزمایش شد. ارتفاع گیاهان در این تحقیق 35 سانتیمتر و با آرایش طبیعی و تصادفی در بازه ای از فلوم به طور 2/8 متر درکف فلوم قرار داده شدند. تعداد کل آزمایشات در این تحقیق 44 عدد بود. با توجه به آزمایشات انجام شده بر روی مدل فیزیکی و نمودارهای بدست آمده می توان نتیجه گرفت ضرایب زبری گیاهان تابعی از شرایط جریان نظیر سرعت، عمق و شعاع هیدرولیکی و همچنین تابعی از نوع وپوشش گیاهی هستند. همچنین ضریب اصطکاک پده برگ دار در مقایسه با حالت بدون برگ تقریبا دو تا چند برابر می باشد. در پده بدون برگ، ضریب زبری بصورت تقریبا خطی با عمق جریان افزایش می یابد.

بررسی آزمایشگاهی ضریب زبری گیاهان طبیعی موجود در ساحل رودخانه ها در شرایط نیمه مستغرق Keywords:

بررسی آزمایشگاهی ضریب زبری گیاهان طبیعی موجود در ساحل رودخانه ها در شرایط نیمه مستغرق authors

علیرضا مسجدی

استادیار گروه آبیاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

منوچهر فتحی مقدم

دانشیار دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهیدچمران اهواز

بابک شمال نسب

دانشجوی کارشناسی ارشد تاسیسات آبیاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و ت

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Cook, H. L., and Campbell, F. B., (1 93 9) ...
Cook, H. L., (1 93 8) .?Spartanburg hydraulic laboratory. Civil ...
-Fathi -M aghadam, M .Kouwen, N.(1997). _ _ Nonrigid , ...
-Fathi -M oghadam.M(2 006).?'Effects of Land slop and flow depth ...
-Fathi -Mghadam. M(2007) .Physical propertis of tall Vegetation for resistance ...
Freeman, G.E., Rahmayer, W. and Derrick, D.L. (1998). «Manning n ...
Jarvela, J.(2002" Flow resistance of flexible and stiff vegetation: a ...
Kouwen, N. and F athi -Moghadam, M. (1996).، Friction factor ...
Kouwen, N., F athi-M oghada m, M.(2000)." Friction factors for ...
Ree, W.O. and Palmer, V.J. (1949).، Flow of water _ ...
Wilson, C.A.M., Stoesser, T. , Bates, _ and Pinzen, A.B. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی آزمایشگاهی ضریب زبری گیاهان طبیعی موجود در ساحل رودخانه ها در شرایط نیمه مستغرق" توسط علیرضا مسجدی، استادیار گروه آبیاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز؛ منوچهر فتحی مقدم، دانشیار دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهیدچمران اهواز؛ بابک شمال نسب، دانشجوی کارشناسی ارشد تاسیسات آبیاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و ت نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی چهارمین کنگره ملی مهندسی عمران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ضریب زبری ، پوشش گیاهی ، نیمه مستغرق ، حفاظت سواحل هستند. این مقاله در تاریخ 19 مهر 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1871 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از مسائل مهم در مهندسی رودخانه حفاظت از سواحل رودخانه ها در مقابل فرسایش ناشی از سیلابهای فصلی، موج و غیره است. یکی ازروشهای حفاظت از سواحل رودخانه ها، استفاده از روش بیولوژیکی است. وجود پوشش گیاهی در حاشیه رودخانه ها باعث کاهش سرعت جریا ن در هنگام سیلابی و جلوگیری از فرسایش رودخانه ها می وشد. یکی از ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی آزمایشگاهی ضریب زبری گیاهان طبیعی موجود در ساحل رودخانه ها در شرایط نیمه مستغرق با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.