سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تطبیقی حق توکیل وکالت به غیر

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,481

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

MAYBODLAW01_221

Index date: 21 September 2015

بررسی تطبیقی حق توکیل وکالت به غیر abstract

یکی از مباحث مهم عقد وکالت، بحث توکیل است. واژه توکیل در قانون مدنی در مواد 672 و 673 به کار رفته است.منظور از توکیل این است که وکیل برای انجام موضوع وکالت به دیگری وکالت دهد. وکالت در توکیل بیشتر در قلمرو حقوقمدنی بررسی می شود و در تدوین قانون مدنی هم در درجه اول فقه اسلامی مدنظر است و قانون مدنی ایران هم در ماده 672اصل را بر منع توکیل به غیر قرار داده است، مگر اینکه صریحاً یا ضمناً این اذن داده شده باشد. جوهره وکالت اعطای نیابتاست و توکیل هم یعنی اعطای نیابت از جانب وکیل به شخص دیگر برای انجام امور وکالت. در تبیین ماهیت توکیل به غیرهم باید گفت: در بعضی موارد اشخاص نمی خواهند یا نمی توانند شخصاً در انجام معامله دخالت کنند و برای این کار بهدیگری نمایندگی می دهند. حال اگر وکیل، مورد وکالت را به وکیل دوم واگذار کرد به نظر می رسد اگر موضوع وکالت انعقادمعامله ای باشد و وکیل دوم آن را انجام دهد قرارداد نافذ است و موکل باید تعهدات ناشی از آن را انجام دهد مشروط براینکه وکیل دوم از حدود تعیین شده توسط موکل تجاوز نکرده باشد. اما اگر از حدود تعیین شده تجاوز کرد قرارداد غیر نافذاست. بنابراین با توجه به رویکردهای متفاوتی که در فقه اسلامی و حقوق موضوعه ایران و حقوق کشورهای دیگر راجع بهتوکیل وکالت به غیر مطرح است در این مقاله سعی شده به بررسی این موارد پرداخته شود.

بررسی تطبیقی حق توکیل وکالت به غیر Keywords:

توکیل به غیر فقه اسلامی حقوق ایران حقوق فرانسه حقوق انگلستان

بررسی تطبیقی حق توکیل وکالت به غیر authors

امیر قهرمانی

کارشناس ارشد حقوق خصوصی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

عبدالرضا برزگر

دکتری حقوق عمومی- استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
]- Bowstead William, (1985), The law of agency, 16 Edition ...
freidmanGHL, (1990), the law of agency, sixth Edition, London, Butter ...
Reynolds F.M.B, (1996), Bowstead and Reynolds on agency, 16 Edition, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تطبیقی حق توکیل وکالت به غیر" توسط امیر قهرمانی، کارشناس ارشد حقوق خصوصی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد؛ عبدالرضا برزگر، دکتری حقوق عمومی- استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد؛ اباالفضل کارشناس ارشد حقوق خصوصی دانشگاه آزاد اسلامی واحد م نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی وکالت،اخلاق،فقه و حقوق پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله توکیل به غیر فقه اسلامی حقوق ایران حقوق فرانسه حقوق انگلستان هستند. این مقاله در تاریخ 30 شهریور 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1481 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از مباحث مهم عقد وکالت، بحث توکیل است. واژه توکیل در قانون مدنی در مواد 672 و 673 به کار رفته است.منظور از توکیل این است که وکیل برای انجام موضوع وکالت به دیگری وکالت دهد. وکالت در توکیل بیشتر در قلمرو حقوقمدنی بررسی می شود و در تدوین قانون مدنی هم در درجه اول فقه اسلامی مدنظر است ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تطبیقی حق توکیل وکالت به غیر با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.