سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

حمایت کیفری از حریم خصوصی منزل در نظام حقوقی ج.ا.ایران

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,342

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

MAYBODLAW01_332

Index date: 21 September 2015

حمایت کیفری از حریم خصوصی منزل در نظام حقوقی ج.ا.ایران abstract

حق خلوت یا به تعبیری، حق داشتن یک زندگی خصوصی، به عنوان یکی از حقوق اساسی شهروندان، ارتباط عمیقی با حفظ شأن، کرامت، شخصیت، استقلال فردی، توسعه روابط شخصی، گسترش صمیمیت و امنیت روانی پایدار و حاکمیت بر احساسات و افکار و دیگر ارزش های مهم انسانی دارد. در ایران حق آزادی مسکن و منع نقض حریم منازل مبتنی بر قواعد شرعی، عرفی، قانون اساسی و قوانین عادی است. هیچکس نباید بدون اجازه صاحبخانه وارد منزل او شود مگر با اجازه مقامات قضایی و البته با رعایت تشریفات قانونی، قرآن کریم در آیات 27، 28 و 29 سوره نور بر ممنوعیت نقض حریم منزل و لزوم رعایت حریم خصوصی خانه های غیر بطور کامل تصریح دارد و حتب یه شیوه ورود افراد نیز اشاره نموده و تأکید می نماید که مومنین از ورود به منزل دیگری بدون کسب اجازه پرهیز نمایند. اصل 22 قانون اساسی و مواد 580 و 694 قانون مجازات اسلامی کشور ایران نیز حریم خصوصی منزل را مورد حمایت و تعرض به آن را محکوم و برای مجرمان آن مجازات لازم را پیش بینی کرده است. با این وجود حمایت از حق حریم خصوصی مطلق نیست و محدود ساختن این در برخی از اوضاع و احوال، ضروری است زیرا که مصونیت حریم منزل نباید به عنوان محملی برای ارتکاب جرم با تسهیل آن با اخفای آثار و ادوات جرم قرار بگیرد و مصالح عمومی را به پالش بکشد. بدین خاطر قانونگذار در پاره ای از مواد قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری به مقامات قضایی اجازه تفتیش و بازرسی منزل برای کشف جرائم داده است. البته این اجازه منوط به احراز شرایط و ضوابط خاص است.

حمایت کیفری از حریم خصوصی منزل در نظام حقوقی ج.ا.ایران Keywords:

حریم خصوصی , منزل , مصونیت و تعرض , قانون آیین دادرسی کیفری , حمایت کیفری

حمایت کیفری از حریم خصوصی منزل در نظام حقوقی ج.ا.ایران authors

شیما سلطانی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

عبدالرضا برزگر

عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
. آقایی نیا، حسین؛(1385) حقوق جزای اختصاصی، جرایم علیه اشخاص، ...
.ابراهیم پاد؛ (1385)حقوق کیفری اختصاصی، تهران، انتشار دانشور ...
اخوندی .محمود.(1379)آئین دادرسی کیفری، جلد چهارم دانشاه قم .انتشارات اشراق ...
ادیب احمدی، (1391)مبانی حریم خصوصی منزل، پایان نامه کارشناسی ارشد ...
پازکی زاده میترا، (1387) «مقاله» ورود ممنوع حتی شما، تهران، ...
دهخدا، علی اکبر، (1377)لغت نامه، چلد6، تهران انتشارات وچاپ دانشگاه ...
زراعت، عباس (1382)شرح قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات 1، تهران، ...
زراعت، عباس (1382)شرح قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات 3، تهران، ...
شامبیاتی، هوشنگ، (1380) حقوق کیفری اختصاصی، تهران، انتشارات ژوبین، چاپ ...
شکری، رضا(1381)قانون مجازات اسلامی در نظم حقوق کنونی، تهران، نشر ...
گلدوزیان .ایرج (1381)حقوق جزای اختصاصی، تهران، انتشارات دانشگاه تهران ...
گلدوزیان .ایرج (1383)محشای منون مجازات اسلامی تهران، انتشارات مجد ...
ناصرزاده .هوشنگ (1369)هتک حرمت منازل ورود غیر قانونی به منزل ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "حمایت کیفری از حریم خصوصی منزل در نظام حقوقی ج.ا.ایران" توسط شیما سلطانی، دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد؛ عبدالرضا برزگر، عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی وکالت،اخلاق،فقه و حقوق پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله حریم خصوصی، منزل، مصونیت و تعرض، قانون آیین دادرسی کیفری، حمایت کیفری هستند. این مقاله در تاریخ 30 شهریور 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2342 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که حق خلوت یا به تعبیری، حق داشتن یک زندگی خصوصی، به عنوان یکی از حقوق اساسی شهروندان، ارتباط عمیقی با حفظ شأن، کرامت، شخصیت، استقلال فردی، توسعه روابط شخصی، گسترش صمیمیت و امنیت روانی پایدار و حاکمیت بر احساسات و افکار و دیگر ارزش های مهم انسانی دارد. در ایران حق آزادی مسکن و منع نقض حریم منازل مبتنی بر ... . برای دانلود فایل کامل مقاله حمایت کیفری از حریم خصوصی منزل در نظام حقوقی ج.ا.ایران با 16 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.