کنترل بیولوژیکی Pyricularia grisea قارچ عامل بیماری بلاست برنج با بکارگیری قارچ آنتاگونیست Ulocladium cf. Consortiale در شرایط آزمایشگاهی

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,133

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MYBOOD02_057

تاریخ نمایه سازی: 30 شهریور 1394

Abstract:

بیماری بلاست برنج که توسط Pyricularia grisea ایجاد می شود یکی از مهمترین بیماریهای برنج در ایران جهان است. از مجموع نمونه های آلوده جمع آوری شده از مزارع برنج استان گیلان، تعدادی جدایه قارچی جداسازی گردید و برای این منظور از محیط های کشت PDA و آب - آگار استفاده شد. اساس شناسایی خصوصیات مورفولوژیکی همچون شکل کلنی، رنگ کلنی، رنگ و اندازه کنیدی ها و کنیدی وفورها، منفرد یا گروهی بودن کنیدی وفور و تعداد دیواره های عرضی کنیدی ها بود. در مطالعات بیماری زایی، بیماری زایی تمام جدایه های Pyricularia grisea به اثبات رسیده و در میان جدایه های قارچی دیگر، جدایه Ulocladium cf. consortiale که در برنج ایجاد بیماری ننمود و شدت بیماری ایجاد شده بوسیله آن بسیار کم بود، برای بررسی کنترل بیولوژیک انتخاب گردید. ارزیابی خواص آنتاگونیستی Ulocladium cf. consortiale علیه Pyricularia grisea از طریق روش کشت دوتایی انجام شد. میانگین رشد جدایه های Pyricularia grisea در غیاب آنتاگونیست Ulocladium cf. consortiale؛ 77 میلیمتر بود (در پتریهای شاهد) در حالیکه میانگین رشد این جدایه ها در حضور Ulocladium cf. consortiale؛ 44/66 میلیمتر بود. این نتیجه نشان میدهد که Ulocladium cf consortiale باعث کاهش رشد مسیلیومی جدایه های Pyricularia grisea شده است. درصد مهار رشد Pyricularia grisea توسط Ulocladium cf. consortiale؛ 43/16% بود. نتایج نشان داد که جدایه Ulocladium cf. consortiale جدایه مؤثری در مهار رشد مسیلیومی Pyricularia grisea می باشد، که میتواند به عنوان یک عامل جدید بیوکنترل بیماریهای گیاهی مورد استفاده قرار گیرد.

Keywords:

بلاست Pyricularia grisea انتاگونیست , کنترل بیولوژیک , Ulocladium cf. Consortiale

Authors

پونه یوسفی پور

دانش آموخته کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

محمدرضا صفری مطلق

دانشیار و عضو هیات علمی گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

مهدی پیرنیا

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زابل

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Baker B, Zambryski P, Staskawicz B "Signaling in plant Microbe ...
  • Ellis MB. Dematiaceous Hyphomycetes, CMI, Kew, England, 668 pp. (1971) ...
  • Boof P, Kohl J, Gerlagh M, Kraker J. "Biocontrol of ...
  • Jaiganesh V, Eswaran A, Balabaskar P, Kannan C. "Antagonistic Acttivity ...
  • نمایش کامل مراجع