سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی و ساماندهی عوامل آلودگی بصری در افزایش کیفیت نماهای شهری نمونه موردی پیاده راه تربیت تبریز

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 788

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CEUCONF02_478

Index date: 23 September 2015

بررسی و ساماندهی عوامل آلودگی بصری در افزایش کیفیت نماهای شهری نمونه موردی پیاده راه تربیت تبریز abstract

منظر شهر واسطه ای میان انسان و پدیده شهر و تبلور بصری و معنایی اجزای تشکیل دهنده فضا است که یکی از اجزای آن تابلوها و علایم هستند. تابلوهای معرف کاربری و تبلیغاتی درعین ایفای نقش کارکردی خود، که معرفی کالا و خدمات است، موجب افزایش پویایی و سرزندگی فضا یا اغتشاش و سردرگمی می شوند. این موضوع درحالی مطرح است که منظر شهری بیش تر مراکز فعال شهرها با تابلوهای رنگارنگ پوشیده شده است. این تابلوهای رنگارنگ درکنار یکدیگر و درطول زمان برای جلب توجه مشتریان شکل گرفته اند، ازهمین رو دارای ویژگی منحصر به فردی هستند که همان هویت بصری متمایز و مشخصی است که از فرهنگ مردم و مطابق با نیاز و سلیقه روز برآمده است. پیاده راه تربیت تبریز یکی از مهم ترین و قدیمی ترین مراکز خرید تبریز است که با تابلوهای تبلیغاتی مغازه ها و فروشگاه ها پوشیده شده است. در این پژوهش با استفاده از روش تحقیق توصیفی تحلیلی، بعد از مشاهده و جمع آوری اطلاعات به بررسی نقاط قوت و ضعف موجود در منظر این پیاده راه که به دلیل وجود تابلوها ایجاد شده است، پرداخته شده و زمینه های مختلف را بررسی کرده و در انتها نتیجه این شده است که تابلوهای معرف کاربری این پیاده راه، علاوه بر نداشتن هماهنگی هایی از جمله فرم و چیدمان با زمینه کالبدی، به علت استفاده نامناسب از رنگ ها و بی توجهی به زمینه فرهنگی مطلوبیت بصری لازم را ندارند و لازم است در این زمینه اصلاحاتی صورت بگیرد. به منظور انجام این اصلاحات می توان رویکردهای مختلفی اتخاذ کرد که در این پژوهش با ارائه الگوها و نمونههای مناسب و توصیه های طراحی مناسب با زمینه مورد نظر، به ارائه چهارچوب و پیشنهاداتی برای طراحی و ساماندهی تابلوهای معرف کاربری پیاده راه تربیت پرداخته شده است.

بررسی و ساماندهی عوامل آلودگی بصری در افزایش کیفیت نماهای شهری نمونه موردی پیاده راه تربیت تبریز Keywords:

بررسی و ساماندهی عوامل آلودگی بصری در افزایش کیفیت نماهای شهری نمونه موردی پیاده راه تربیت تبریز authors

زینب ناظر

دانشجو کارشناسی ارشد معماری و دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اسلامی تبریز

داود سعادت

دانشجو دکتری معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

کسری عاشوری

دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
[] پاکزاد، جهانشاه، راهنمای جامع طراحی فضاهای شری در ایران، ...
حمزوی، راضیه، تابلوهای تلیغای و تاثیر روانی آن در شهر، ...
قلعه نویی، محمود، نقش تابلوهای تبلیغاتی فروشگاه ها تغییر شکل ...
I4] مبحث بیستم مقررات ملی ساختمان، علایم و تابلوها، دفتر ...
مهرابی، حسن ؛ آرماندو درور، تابلوهای تبلیغاتی و طراحی صحنه ...
محمدزاده، رحمت، حسین فلاح نژاد، بررسی تطبیقی توسعه فضاهای پیاده ...
مرتضایی، سید رضا، رهیافت هایی در طراحی مبلمان شهری، 1381 ...
DESIGN STANDARTDS & GUIDELINES _ DETROIT?S TRAD ITIONAL MAIN STREET ...
Faxade and City Design, Great Streets, City of Minneapolis, 2008 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی و ساماندهی عوامل آلودگی بصری در افزایش کیفیت نماهای شهری نمونه موردی پیاده راه تربیت تبریز" توسط زینب ناظر، دانشجو کارشناسی ارشد معماری و دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اسلامی تبریز؛ داود سعادت، دانشجو دکتری معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران؛ کسری عاشوری، دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در عمران،معماری و مدیریت شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله منظر شهری، اغتشاشات بصری، تابلوهای معرف کاربری، پیاده راه، پیاده راه تربیت تبریز هستند. این مقاله در تاریخ 1 مهر 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 788 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که منظر شهر واسطه ای میان انسان و پدیده شهر و تبلور بصری و معنایی اجزای تشکیل دهنده فضا است که یکی از اجزای آن تابلوها و علایم هستند. تابلوهای معرف کاربری و تبلیغاتی درعین ایفای نقش کارکردی خود، که معرفی کالا و خدمات است، موجب افزایش پویایی و سرزندگی فضا یا اغتشاش و سردرگمی می شوند. این موضوع درحالی مطرح ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی و ساماندهی عوامل آلودگی بصری در افزایش کیفیت نماهای شهری نمونه موردی پیاده راه تربیت تبریز با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.