سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

برآورد خطای حاصل از محاسبه ضریب سیمان شدگی (m) با استفاده از روابط رایج برای یکی از مخازن جنوب غرب ایران

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 774

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NPGC01_017

Index date: 23 September 2015

برآورد خطای حاصل از محاسبه ضریب سیمان شدگی (m) با استفاده از روابط رایج برای یکی از مخازن جنوب غرب ایران abstract

تعیین دقیق پارامترهای مخزن، یک مسأله اساسی در مطالعات و مدیریت آن است. یکی از مهم ترین و مؤثرترین اینپارامترها، گروه ضرایب آرچی (a, n, m) است که در محاسبات و تخمین مخازن نقش بسیار مهمی دارند. هر تغییر هرچندجزئی در مقدار این پارامترها، منجر به خطای چشمگیری در محاسبات مذکور می شود. ضریب سیمان شدگی (m) فوق العادهمهم بوده و تحت تأثیر نوع تخلخل، شکل ذرات و منافذ، ضریب پیچاپیچی، نوع ذرات، ناهمگونی و فشردگی و به طورمعمول از 1 تا 5 متغیر است. اما متأسفانه برخلاف اهمیت بالای این ضرائب در مطالعات مخازن، هیچگونه روابط و مقادیرجامعی برای مخازن ایران تاکنون ارائه نشده است و محاسبات اشباع بر اساس روابطی است که بعضاً با خطای بالا همراهاست و اندازه گیری آزمایشگاهی این پارامترها نیز به صورت پراکنده و فقط برای تعداد محدودی انجام گرفته است. هدف ازاین مطالعه، برآورد خطای حاصل از نتایج بعضی از این روابط رایج است. ضمن مقایسه نتایج روش های مختلف برای محاسبهm با مقادیر آزمایشگاهی، ضرائب همبستگی بسیار پایین (برای روش های شل، بورای و راگلند (نوع 1 و 2) به ترتیب برابر 0/306، 0/3025، 0/2819 و 0/2831) به دست آمد که مؤید خطای زیاد استفاده از این روابط در محاسبات مربوط به مخازن ایران است. لذا جمع آوری کافی داده های آزمایشگاهی و ارائه مدل های جامعی برای مخازن ایران به صورت موردیجهت بهبود محاسبات مخزن، کاملاً ضروری و اجتناب ناپذیر است.

برآورد خطای حاصل از محاسبه ضریب سیمان شدگی (m) با استفاده از روابط رایج برای یکی از مخازن جنوب غرب ایران Keywords:

برآورد خطای حاصل از محاسبه ضریب سیمان شدگی (m) با استفاده از روابط رایج برای یکی از مخازن جنوب غرب ایران authors

مصیب کمری

اهواز، شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب

سیدعلیرضا طباطبایی نژاد

تبریز، دانشگاه صنعتی سهند

شاهین پرچه خواری

اهواز، شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Tabibi, M. and M.A. Emadi, (2003); Variable Cementation Factor Determination ...
Asquith, G.B., (1985); Handbook of log evaluation techniques for carbonate ...
Ragland, D.A., (2002); Trends In Cementation Exponents (m) For Carbonate ...
Internatio nal Convention Center of RIPI Tehran, May, 1 2-14, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "برآورد خطای حاصل از محاسبه ضریب سیمان شدگی (m) با استفاده از روابط رایج برای یکی از مخازن جنوب غرب ایران" توسط مصیب کمری، اهواز، شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب؛ سیدعلیرضا طباطبایی نژاد، تبریز، دانشگاه صنعتی سهند؛ شاهین پرچه خواری، اهواز، شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس ژئومکانیک نفت پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ضریب سیمان شدگی، درصد اشباع، روش شل، روش بورای، روش راگلند هستند. این مقاله در تاریخ 1 مهر 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 774 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تعیین دقیق پارامترهای مخزن، یک مسأله اساسی در مطالعات و مدیریت آن است. یکی از مهم ترین و مؤثرترین اینپارامترها، گروه ضرایب آرچی (a, n, m) است که در محاسبات و تخمین مخازن نقش بسیار مهمی دارند. هر تغییر هرچندجزئی در مقدار این پارامترها، منجر به خطای چشمگیری در محاسبات مذکور می شود. ضریب سیمان شدگی (m) فوق العادهمهم بوده ... . برای دانلود فایل کامل مقاله برآورد خطای حاصل از محاسبه ضریب سیمان شدگی (m) با استفاده از روابط رایج برای یکی از مخازن جنوب غرب ایران با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.