سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تاثیر تنش رطوبتی بر تابع تولید ذرت در مراحل مختلف رشد

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,102

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ABYARI09_049

Index date: 13 October 2007

تاثیر تنش رطوبتی بر تابع تولید ذرت در مراحل مختلف رشد abstract

آب یکی از مهمترین منابع مورد نیاز جامعه بشری است. با توجه به سهم عظیم مصرف آب در بخش کشاورزی و همچنین پایین بودن بازده مصرف آب، انتخاب و به کارگیری راه کارهایی در زمینه بهبود روش های ابیاری وبهینه سازی مصرف آب در گیاهان، که با صرفه جویی قابل توجهی در این بخش همراه است، ضروری می باشد. یکی از این راه کارها کم آبیاری است. به منظور مطالعه اثر تنش رطوبتی و تاثیر آن بر عملکرد ذرت، آزمایشی در یک قطعه زمین سمپاشی شده در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه صنهتی اصفهان اجرا گردید. آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی به صورت فاکتوریل در سه سطح تنش شدید (50% نیاز آبی) ، تنش ملایم (75% نیاز ابی) و بدون تنش (100% نیاز آبی) و چهار دوره رشد گیاه شامل دوره اول(از جوانه زنی تا خوشه دهی) دوره دوم (از خوشه دهی تا شیره بستن دانه ها) دوره سوم (از شیره بستن تا برداشت) و در سراسر دوره رشد گیاه با چهار تکرار در سال 1384 اجرا شد. نیاز ابی ذرات به روش پنمن – مانتیث و تحت نرم افزار Cropwat محاسبه گردید. تنش رطوبتی با دورآبیاری ثابت و با مقدار متغیر آب مورد نیاز گیاه در دوره های مختلف رشد اعمال شد. نتایج ناشن داد که اعمال تنش رطوبتی باعث کاهش عملکرد وسایر صفات زراعی ذرت گردید، کاهش عملکرد دانه در اثر اعمال تنش ملایم رطوبتی در سراسر دوره رشد ذرات 50 درصد و در اثر تنش شدید رطوبتی 60 درصد در شرایط سمپاشی می باشد. اعمال تنش رطوبتی ملایم روی صفات زراعی با تیمارهای بدون تنش تفاوت معنیداری را نشان نداد. در شرایط سمپاشی وحذف تنش ناشی از آفات، اعمال تنش رطوبتی ملایم بخصوص در مراحل اولیه رشد گیاه ذرت تا اوایل مرحله شیره بستن دانه ها در شرایط کمبود آب قابل توصیه می باشد.

تاثیر تنش رطوبتی بر تابع تولید ذرت در مراحل مختلف رشد Keywords:

تاثیر تنش رطوبتی بر تابع تولید ذرت در مراحل مختلف رشد authors

رعنا سلیمانی

کارشناس ارشد آبیاری و زهکشی ، میاندوآب

جمال احمدآلی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی، میان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
رضاوردی‌نژاد، و.، سهرابی، ت. و لیاقت، ع. 1385. "بررسی تاثیر ...
علیزاده، امین. 1381. "طراحی سیستم‌های آبیاری". انتشارات دانشگاه امام رضا ...
ملکی‌نژاد، ح. 1379. "تحلیلی بر تکنیک کم‌آبیاری و روش آبیاری ... [مقاله کنفرانسی]
فرشی، ع.ا. 1379. "ارائه یک روش عملی برای برنامه‌ریزی بهینه ...
English, M. J. and S. N. Raja. 1996. "Review perspectives ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تاثیر تنش رطوبتی بر تابع تولید ذرت در مراحل مختلف رشد" توسط رعنا سلیمانی، کارشناس ارشد آبیاری و زهکشی ، میاندوآب؛ جمال احمدآلی، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی، میان نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی نهمین سمینار سراسری آبیاری و کاهش تبخیر پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تنش رطوبتی ، ذرت ، روش پنمن - مانتیث ، کم آبیای ، نیاز ابی هستند. این مقاله در تاریخ 21 مهر 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2102 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که آب یکی از مهمترین منابع مورد نیاز جامعه بشری است. با توجه به سهم عظیم مصرف آب در بخش کشاورزی و همچنین پایین بودن بازده مصرف آب، انتخاب و به کارگیری راه کارهایی در زمینه بهبود روش های ابیاری وبهینه سازی مصرف آب در گیاهان، که با صرفه جویی قابل توجهی در این بخش همراه است، ضروری می باشد. ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی ذرت طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله تاثیر تنش رطوبتی بر تابع تولید ذرت در مراحل مختلف رشد با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.