سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ضرورت بهبود کیفیت و بهینه سازی فرآیندهای تولید کمپوست در ایران

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,172

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCRRORRA03_147

Index date: 16 October 2007

ضرورت بهبود کیفیت و بهینه سازی فرآیندهای تولید کمپوست در ایران abstract

رشد سریع جمعیت شهرها همراه با توسعه صنایع موجب افزایش مصرف و در نتیجه تولید مواد زائد جامد گردیده است . این موضوع موجب پدید آمدن معضلات بهداشتی و زیست محیطی شدیدی بویژه در کلان شهرهای بزرگ شده است که در صورت عدم مدیریت صحیح می تواند بحرانهای عظیمی در جوامع بشری به وجود آورد . یکی ازروشها ی بسیار موثر در مدیریت و خنثی کردن آثارنامطلوب پسماندها، تبدیل آنها به کمپوست و بهره گیری بهینه از آنها به عنوان کود آلی در کشاورزی است . تهیه کمپوست از زباله مخلوط با توجه به ترکیبات فیزیکی و شیمیایی آن، موضوع مهمی است که می بایست توجه خاصی به آن شود . عدم رعایت استانداردهادر تهیه کمپوست و نادیده گرفتن کیفیت آن از نظر میکروارگانیسم های پاتوژن ،سموم آلی و معدنی بویژه فلزات سنگین، موجب کندی درروند رو به رشد صنعت کمپوست و بازنگری در فرآیندهای آن شده است . این پژوهش از نوع مروری بوده که به روش کتابخانه ای و با استفاده از مدارک و سوابق موجود ، ضمن تحقیق در تاریخچه کمپوست سازی جهان و ایران ، روشها و شیوه های مختلف تبدیل پسماندهای فساد پذیر را مورد بررسی قرار داده است . در طی این بررسی مشخص گردید ، کمپوست تهیه شده از زایدات مخلوط شهری به دلیل دارا بودن فلزات سنگین ، ایجاد اثرات سوء زیست محیطی و اقتصادی نبودن سیستم آن، مدت زمانی است در کشورهایی نظیر آلمان، هلند ، اتریش، سوئیس و فرانسه به عنوان پیشگامان صنعت کمپوست سازی به روش نوین ، به حالت تعلیق درآمده و یا در مراحل تبدیل آنها به تهیه کمپوست از زائدات گیاهی جدا شده از مبداء هستند . بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق، اصلاح روشهای معمول کمپوست سازی و رویکرد به کودهای بیولوژیکی نظیر روشهای بیوراکتوری استفاده از قارچهای ریزوبیوم، باکتریهای اکسید کننده گوگرد ) تیوباسیلوس ها ) و اختلاط مواد زائد با کودهای حیوانی از جمله شیوه های جدید تولید کمپوست های فاقد مواد سمی ، می بایست در ایران و براساس : تامین اعتبارات کافی جهت انجام تحقیقات بنیادی و کاربردی ،انجام کارشناسی های لازم و دقت در تدوین استانداردهای کمپوست تولیدی باتوجه مواد 3 و 6 قانون مدیریت پسماندها توسط مراجع ذیربط ،باتوجه به گسترش روبه رشد سیستم های کمپوستینگ بازنگری درروشهای فرایندی آنها برمبنای کاهش موادسمی نظیرفلزات سنگین وعوامل پاتوژن مدنظرقرارگیرد . اطلاع رسانی ، تبلیغات و آموزش جامعه در خصوص جداسازی وبازیافت مواد زائد در محل تولید، مورد توجه کافی واقع شود .

ضرورت بهبود کیفیت و بهینه سازی فرآیندهای تولید کمپوست در ایران Keywords:

ضرورت بهبود کیفیت و بهینه سازی فرآیندهای تولید کمپوست در ایران authors

محمدجواد محمدی

کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

فلاح حیدرماه

کارشناس ارشدبهداشت محیط مرکزبهداشت شماره ۱ دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

حسین صفاری

کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

مهدی رفیعی

کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
عبدلی، محمدعلی. 1372.سیستم مدیریت مواد زائد جامد شهری وروشهای کنترل ...
اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خواسگان، دانشکده کشاورزی، 2 لی ...
_ Tchob anglous.G .2003 .Hand book of solid waste management. ...
William.f. 2002 .Compost quality Standard and guidline final rep ort.Newyork ...
_ -Zurbrugg.C .2005 _ Decentriali sed Compo sting .Department of ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ضرورت بهبود کیفیت و بهینه سازی فرآیندهای تولید کمپوست در ایران" توسط محمدجواد محمدی، کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان؛ فلاح حیدرماه، کارشناس ارشدبهداشت محیط مرکزبهداشت شماره ۱ دانشگاه علوم پزشکی اصفهان؛ حسین صفاری، کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان؛ مهدی رفیعی، کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی سومین کنگره ملی بازیافت و استفاده از منابع آلی تجدید شونده در کشاورزی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بیوکمپوست ، محیط زیست ، پسماند مخلوط ، تفکیک هستند. این مقاله در تاریخ 24 مهر 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2172 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که رشد سریع جمعیت شهرها همراه با توسعه صنایع موجب افزایش مصرف و در نتیجه تولید مواد زائد جامد گردیده است . این موضوع موجب پدید آمدن معضلات بهداشتی و زیست محیطی شدیدی بویژه در کلان شهرهای بزرگ شده است که در صورت عدم مدیریت صحیح می تواند بحرانهای عظیمی در جوامع بشری به وجود آورد . یکی ازروشها ی بسیار ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ضرورت بهبود کیفیت و بهینه سازی فرآیندهای تولید کمپوست در ایران با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.