سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثرات زیست محیطی گردشگری ساحلی دریای خزر و توسعه پایدارآن

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,083

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SSDCSC01_062

Index date: 14 October 2015

اثرات زیست محیطی گردشگری ساحلی دریای خزر و توسعه پایدارآن abstract

امروزه در اقتصاد جهانی بخش خدمات و صنعت گردشگری مؤلفه ی اصلی توسعه محسوب می شود ولی به دنبال افزایش جمعیت و فشار بر روی منابع طبیعی، مسئله گردشگری نیز اثرات نامطلوبی بر محیط زیست بخصوص شمال ایران که گردشکران زیادی رابه خود جذب می کند، برجای می گذارد. مسائلی از قبیل فرسایش خاک، تغییرات خطساحلی، نابودی زیستگاههای ساحلی، خشک شدگی یا آلودگی آبهای زیرزمینی و به خطرافتادن بهداشت و سلامتی ناشی از شبکه های ناکافی دفع زباله و فاضلاب، جوامع انسانی راتهدید می کند. اما بهترین راه برای حل این مشکلات، توسعه پایدار گردشگری می باشد.توسعه پایدار گردشگری بعنوان رهنمونی برای مدیریت کلیه منابع قلمداد می شود. بهطریقی که بتوان نیازهای اقتصادی و اجتماعی را برآورده ساخت و همگنی فرهنگی و سیستمهای حفاظت زندگی را همراه با افزایش عدالت و مساوات در توسعه، بهبود کیفیت زندگیجوامع و بوجود آوردن کیفیت برتر محیط زیست ایجاد کرد. بنابراین بهبود مدیریت زیستمحیطی، تسهیلات گردشگری سواحل دریای خزر، برای کاهش آسیبهای آن گام اول جهت نیلبه اهداف توسعه پایدار گردشگری می باشد.به منظور بررسی گردشگری پایدار در سواحل دریای خزر، ابتدا باید اثرات مثبت و منفیگردشگری ساحلی تحلیل شده، آنگاه فرآیند توسعه پایدار آن بررسی می شود. جهت تبیین وتوضیح توسعه پایدار گردشگری ساحلی نیز، مفهوم توسعه پایدار بیان شده است. به همینمنظور داده ها و اطلاعات از طریق مطالعات کتابخانه ای شامل مطالعه کتب، مقالات و پایاننامه ها و نیز از طریق ترجمه متون مرتبط به موضوع از جمله کتب و مقالات لاتین جمع آوریگردید. به علاوه تصاویر به صورت میدانی با استفاده از اطلاعات موجود تهیه شده و نهایتاً باتوجه به مطالب فوق پیشنهاداتی جهت توسعه پایدار گردشگری سواحل دریای خزر ارائهگردیده است.

اثرات زیست محیطی گردشگری ساحلی دریای خزر و توسعه پایدارآن Keywords:

اثرات زیست محیطی گردشگری ساحلی دریای خزر و توسعه پایدارآن authors

زهرا عباسی

کارشناس د جغرافیای طبیعی، دبیر آموزش و پرورش استان اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
[]: ادینگتون، جی، ام؛ بهار 1374، اکوتوریسم، اکولوژی، فعالیتهای تفریحی ...
[2آ: الیوت، جنیفر، _ تابستان1378، مقدمه ای بر توسعه پایدار ...
[3]: پوروخشوری، سیده زهرا؛ پاییز 1377، «ترویج توریسم پایدار در ...
[4]: حلاجی ثانی، مصطفی؛1376، توریسم در رامسر؛ انتشارات معین، تهران، ...
[5): دانه کار، افشین؛ پاییز 1377، « مناطق حساس دریایی ...
_ توسعه پایدار؛ برنامه عزم ملی برای حفاظت از محیط ...
[7]: سلطانی لرگانی، افسانه؛ ارزیابی زیست محیطی پروژه های سه ...
[8]: کمیته 1378، چاپ اول، صفحات 1- 31- 56- 98 ...
_ مخدوم فرخنده، مجید؛ شالوده آمایش سرزمین؛ موسسه انتشارات و ...
[10] :میرزایی، اکبر و اکرم، «مدیریت انگیزه پیش شرط توسعه ...
Batra G.S & A.S. Chawla; Tourism Management, A Global Perspective; ...
Gunn, Clare A. ; Tourism Planning, Basics, Concepts, Cases; Third ...
Inskeep, Edward; Touurism Planning, An Integrated And And ...
Commercial Recreation Series, New York, 1991, P:144, PP:339- 342, P:351& ...
Ketchum, Bostwick H; The Waters Edge: Critical Problems O4 The ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اثرات زیست محیطی گردشگری ساحلی دریای خزر و توسعه پایدارآن" توسط زهرا عباسی، کارشناس د جغرافیای طبیعی، دبیر آموزش و پرورش استان اصفهان نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی توسعه پایدار فضایی در سواحل دریای خزر پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله گردشگری ساحلی، محیط زیست، دریای خزر، اثرات گردشگری، توسعه پایدار هستند. این مقاله در تاریخ 22 مهر 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1083 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امروزه در اقتصاد جهانی بخش خدمات و صنعت گردشگری مؤلفه ی اصلی توسعه محسوب می شود ولی به دنبال افزایش جمعیت و فشار بر روی منابع طبیعی، مسئله گردشگری نیز اثرات نامطلوبی بر محیط زیست بخصوص شمال ایران که گردشکران زیادی رابه خود جذب می کند، برجای می گذارد. مسائلی از قبیل فرسایش خاک، تغییرات خطساحلی، نابودی زیستگاههای ساحلی، خشک ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اثرات زیست محیطی گردشگری ساحلی دریای خزر و توسعه پایدارآن با 16 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.