سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی اثر سیلیسیک اسید و تنش شوری بر برخی صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه شمعدانی معطر (.(Pelargonium graveolens L)

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,457

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

BPCONF01_134

Index date: 20 November 2015

بررسی اثر سیلیسیک اسید و تنش شوری بر برخی صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه شمعدانی معطر (.(Pelargonium graveolens L) abstract

شوری یکی از تنش های غیر زیستی مهم محدود کننده ی رشد گیاهان می باشد. شوری آب و خاک از مشکلات درحال افزایش جهاناست که سطح وسیعی از کشور ما را نیز در بر می گیرد. سیلیسیم دومین عنصر فراوان پوسته زمین پس از اکسیژن می باشد که یکیاز عناصر مفید است که بر رشد و سلامت گیاه تاثیر دارد و در مقاومت به تنش گیاهان موثر است. به منظور بررسی اثر شوری وسیلیسیم بر برخی خصوصیات فیزیولوژیک و بیوشیمیایی شمعدانی معطر (.Pelargonium graveolens L)، آزمایشی گلدانیدر سال 1393 به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در پنج تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان اجرا گردید.فاکتور A شامل هدایت الکتریکی محلول غذایی ناشی از کلرید کلسیم در سه سطح 1/8 ، 4 و 6 د سی زیمنس بر متر و فاکتور Bسیلیسیک اسید در سه سطح 0 ، 0/5 و 1 میلی مولار بود. قلمه های ریشه دار شده به صورت هیدروپونیک درماسه کشت شده و بعد ازاستقرار گیاهان تیمارها به همراه محلول غذایی اعمال گردید. نتایج حا صل از بررسی ها نشان داد که افزایش سطوح شوری باعثکاهش رنگدانه های فتوسنتزی مانند کلروفیل و کاروتنوئیدها شد و میزان پرولین تحت تنش افزایش یافت و کاربرد سیلیسیک اسیدموجب افزایش رنگدانه های فتوسنتزی شده اما تأثیر معنی داری بر میزان کاروتنوییدها ایجاد نکرد ولی میزان پرولین کاهش یافت کهاین نتایج نشان دهنده ی نقش سیلیسیم در القای مقاومت به تنش شوری است.

بررسی اثر سیلیسیک اسید و تنش شوری بر برخی صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه شمعدانی معطر (.(Pelargonium graveolens L) Keywords:

بررسی اثر سیلیسیک اسید و تنش شوری بر برخی صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه شمعدانی معطر (.(Pelargonium graveolens L) authors

فاطمه حسنوند

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی

عبدالحسین رضایی نژاد

استادیارگروه علوم باغبانی

محمد فیضیان

استادیارگروه خاک شناسی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
خوشگفتارمنش، ا .ح .1386 . مبانی تغذیه گیاهی .انتشارات دانشگاه ...
M. H. Adatia, and R. T. Besford. 1986. The effects ...
_ L. S. Bates, R. P. Waldron, and I. D. ...
M. Koushafar, A.H. Kho shgo ftarmanesh, A.A. Moezzi, and M. ...
BR. Rajeswara Rao. 2002. Biomass yield essential oil yield and ...
Sussmsn m. Richmond ke 2003. Got silicon?the non-essential beneficial plant ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی اثر سیلیسیک اسید و تنش شوری بر برخی صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه شمعدانی معطر (.(Pelargonium graveolens L)" توسط فاطمه حسنوند، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی؛ عبدالحسین رضایی نژاد، استادیارگروه علوم باغبانی؛ محمد فیضیان، استادیارگروه خاک شناسی نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش علمی پژوهشی زیست شناسی و علوم باغبانی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شمعدانی معطر، سیلیسیک اسید، رنگدانه های فتوسنتزی، پرولین هستند. این مقاله در تاریخ 29 آبان 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1457 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که شوری یکی از تنش های غیر زیستی مهم محدود کننده ی رشد گیاهان می باشد. شوری آب و خاک از مشکلات درحال افزایش جهاناست که سطح وسیعی از کشور ما را نیز در بر می گیرد. سیلیسیم دومین عنصر فراوان پوسته زمین پس از اکسیژن می باشد که یکیاز عناصر مفید است که بر رشد و سلامت گیاه تاثیر دارد ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی تنش شوری طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی اثر سیلیسیک اسید و تنش شوری بر برخی صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه شمعدانی معطر (.(Pelargonium graveolens L) با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.