سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مفهوم شناسی سلامت روان از دیدگاه اسلام و روانشناسی

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,549

This Paper With 22 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CIMH01_010

Index date: 20 November 2015

مفهوم شناسی سلامت روان از دیدگاه اسلام و روانشناسی abstract

؛ قال الله تبارک و تعالی: یا أیها الناس قدْ جاءتْکم موْعظه من ربکمْ وشفاء لما فی الصدور و هدًى و رحْمه للْمؤْمنین (یونس، 57). آموزه های دین اسلام مبتنی بر امید به رحمت خداوند است که از طریق ایمان و عمل صالح حاصل می شود. آموزه های الهی بر نفس، روح و استفاده ازروشهای پیشگیرانه به جای درمان تمرکز دارد. نفس غیرجسمانى انسان صورتهای متعدد و مختلف، اعم از محسوسات و معقولات را مى پذیرد و با ممارست هاى فکرى و اندیشیدن، قوه ادراک تقویت مىشود. امید در علوم دینی، انتظار بهره مند شدن از نعمتها را در انسان ایجاد می کند و اورا به تلاش وحرکت وامیدارد. انسان ناامید از رحمت الهی، نمی تواند از زندگی لذت ببرد، چون امیدی به حسن عاقبتامور ندارد؛ لیکن نوع بشر، در صورت داشتن امید به زندگی، برنامه ریزی و هدف خواهدداشت و برای رسیدن به اهدافخود، تلاش می کند. قرآن به عنوان کتاب هدایت، نقش اساسی در امیدبخشی و جهت دهی به آینده انسان دارد. بدونتردید، بهره گیری علمی و عملی از راهکارهای قرآنی، سبب پویایی، حرکت و نشاط در فرد و اجتماع خواهدشد. قرآنکتاب تمام انسانها در تمام زمانهاست و این کتاب در هر زمانی جدید و برای هر قومی تا روز قیامت تازه و دلپذیراست. بنابراین، با توجه به این که مبانی بینشی و ارزش های ما برگرفته از قرآن و سیره اهلبیت (علیهم السلام) است، درپژوهش حاضر نیز راهکارهای امید به زندگی را از قرآن و نظر ائمه (علیهم السلام) که سازگار با فطرت و دارای ظرفیتیلایتناهی و متصل به وحی است استخراج میکنیم که برای تمام ابعاد و ساحات زندگی انسان برنامه دارد. قرآن درتمامی اعصار، حجت و برهان قطعی برای اثبات حقانیت خود و راهنمایی قطعی برای سعادت انسان دارد.

مفهوم شناسی سلامت روان از دیدگاه اسلام و روانشناسی Keywords:

مفهوم شناسی سلامت روان از دیدگاه اسلام و روانشناسی authors

سهیلا چگینی

استادیار دانشگاه فرهنگیان قزوین

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- آمدی، عبدالواحد.(1380ش.). غررالحکم. ترجمه: شیخ محمدعلی انصاری شوشتری، مصحح: ...
- الحر العاملی، محمدبن حسن.(1376 ق). وسائل الشیعه. تحقیق و ...
- امام سجاد(علیه‌السلام). (1376).صحیفه سجادیه. ترجمه: فیض الاسلام، علی‌نقی، تهران، ...
- امام صادق(علیه‌السلام). (1360). مصباح الشریعه، ترجمه: علامه مصطفوی، سید ...
- علامه حسن‌زاده آملی، حسن.(1371). نور علی نور: در ذکر ...
- علامه طباطبائی، سید محمد حسین.(1374). ترجمه تفسیرالمیزان، ترجمه: موسوی ...
- قرائتی، محسن. (1383). تفسیر نور.، چاپ: یازدهم، محل نشر: ...
- مکارم شیرازی، ناصر و جمعی از نویسندگان. (1374). تفسیر ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مفهوم شناسی سلامت روان از دیدگاه اسلام و روانشناسی" توسط سهیلا چگینی، استادیار دانشگاه فرهنگیان قزوین نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی اسلام و سلامت روان پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله قرآن، فطرت، آرامش، امنیت، هدفمندی هستند. این مقاله در تاریخ 29 آبان 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2549 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ؛ قال الله تبارک و تعالی: یا أیها الناس قدْ جاءتْکم موْعظه من ربکمْ وشفاء لما فی الصدور و هدًى و رحْمه للْمؤْمنین (یونس، 57). آموزه های دین اسلام مبتنی بر امید به رحمت خداوند است که از طریق ایمان و عمل صالح حاصل می شود. آموزه های الهی بر نفس، روح و استفاده ازروشهای پیشگیرانه به جای درمان تمرکز ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مفهوم شناسی سلامت روان از دیدگاه اسلام و روانشناسی با 22 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.