بررسی اثربخشی آموزش هوش هیجانی بر افزایش مولفه امید سرمایه روان شناختی فرزنذان جانباز
Publish place: Second National Conference on Sustainable Development in Educational Sciences and Psychology, Social and Cultural Studies
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 606
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
EPSCONF02_0062
تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1394
Abstract:
هدف پژوهش حاضر تعیین میزان اثربخشی آموزش هوش هیجانی در افزایش مؤلفه امید، سرمایه روان شناختی فرزندان جانباز می باشد. بدین منظور تعداد 119 نفر از دانش آموزان جامعه هدف که در سال تحصیلی 94-93 مشغول تحصیل بودند، توسط آزمون های امید اشنایدر، تاب آوری کانر و دیویدسون، خودکارآمدی شرر و جهت گیری زندگی شایر و کارور مورد ارزیابی قرار گرفتند. سپس از 74 دانش آموزی که نمره پایینی در دو مؤلفه سرمایه روان شناختی داشتند، تعداد 28 نفر، به طور جایگزینی تصادفی در 2 گروه کنترل و آزمایش قرار داده شدند. آموزش هوش هیجانی در 8 جلسه 90 دقیقه ای برای گروه آزمایش اجرا شد و پس از پایان مداخله مجدداً آزمودنی ها مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تحلیل کوواریانس، نشان داد که آموزش هوش هیجانی 74 درصد تغییرات مؤلفه امید را تبیین می کند. به عبارت دیگر بین میانگین نمره امید پس آزمون گروه آزمایش با گروه کنترل، تفاوت معنادار وجود دارد و این بیانگر اثربخشی آموزش هوش هیجانی در افزایش مؤلفه امید، سرمایه روان شناختی می باشد.
Keywords:
Authors
کاظم ستاری سفیدان جدید
دانشجوی کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی دانشگاه علامه طباطبایی تهران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :