جهانی شدن و تحول در ماهیت اهداف غایی تعلیم و تربیت
Publish place: Second National Conference on Sustainable Development in Educational Sciences and Psychology, Social and Cultural Studies
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 451
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
EPSCONF02_1012
تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1394
Abstract:
پدیده جهانی شدن مقوله ای است که در حال حاضر توجه بسیاری از اندیشمندان و علاقمندان به حوزه های متفاوت معرفت بشری، مانندجامعه شناسی ، سیاست، اقتصاد، و فرهنگ را به خود جلب کرده است. همه آنهایی که درباره جهانی شدن قلم فرسایی کرده اند، هریک ازدیدگاه خاصی به آن نگریسته اند و تفسیرهای خاصی از این پدیده ارائه داده اند. چنان که از معنی جهانی شدن بر می آید مقدمتا میتوان آن را به معنای یکی شدن، یکسان شدن، از اصول و هنجارهای یکسان پیروی کردن و همه گیر شدن نحوه زندگی و ارزش هاییخاص دانست. سیر جهانی شدن به گونه ای است که تلقی نسبت به جهان، انسان، علم، یادگیری و شیوه های آن و در مقیاسی کلی ترجهت گیری های اساسی درتعلیم و تربیت که در قالب اهداف نمایان می باشد، تغییر کرده است.در این مقاله با روش تحلیل و استنتاجتلاش می شود به این سه پرسش اساسی پاسخ داده شود:1. مفهوم جهانی شدن چیست؟2. رویکردهای مهم در مورد پدیده جهانی شدن کدامند؟3. تأثیر پذیری هدف های غایی تعلیم و تربیت از وضعیت های تغییر یافته سیاسی، اقتصادی، و اجتماعی چگونه است؟به طور کلی پاسخ به این سئوالات مشخص می سازد که اهداف غایی (آرمانی) تعلیم و تربیت متناسب با منابع الهام خود که فرد، دانش، وجامعه می باشند دچار تغییرات مبنایی در طرز تلقی از آنها . نهایتا بازتولید معنایی متناسب با فضای منابع خود می گردد.
Keywords:
Authors
مادح دست مرد
استادیار گروه علوم تربیتی دانشگاه پیام نور
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :