سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پایش خشکسالی کشاورزی با استفاده از سری زمانی تصاویر سنجنده MODIS از طریق آزمون من-کندال

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 740

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NICONF01_171

Index date: 21 November 2015

پایش خشکسالی کشاورزی با استفاده از سری زمانی تصاویر سنجنده MODIS از طریق آزمون من-کندال abstract

خشکسالی یکی از بلایای طبیعی نامحسوس و پیشرونده است که خسارتهای جبران ناپذیری را به بخشهای مختلف وارد میآورد. ازاینرو پایش مستمر این پدیده بمنظور آمادگی جهت مقابله با آن ضروری بنظر میرسد. روشهای هواشناختی پایش خشکسالی عمدتا مبتنی بر دادههایی هستند که بصورت نقطهای برداشت میشوند. در مقابل روشهای سنجش از دوری علاوه بر پوششهای زمانی مکررقادر به پوششهای منطقهای وسیع هستند. از بین روشهای سنجشاز دوری پایش خشکسالی، روشهای مبتنی بر شاخصهای گیاهی از اهمیت ویژهای علیالخصوص در پایش خشکسالیهای کشاورزی برخوردارند. در این تحقیق روشی بر پایه استفاده از تصاویر سنجندهMODIS برای پایش خشکسالی کشاورزی ارائه میشود که با محاسبه سری زمانی NDVI بصورت پیکسل-پایه در بازه زمانی 1379تا 1711 روند تغییرات پوشش گیاهی منطقه را با استفاده از آزمون آماری من-کندال در سه گروه روند افزایشی ، روند کاهشی و فاقد روند دستهبندی میکند. منطقه مورد مطالعه شامل بخشهایی از استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، شمال کردستانو غرب زنجان میباشد. با توجه به فنولوژی کشت غالب منطقه که گندم میباشد، ماههای اردیبهشت تا مرداد برای مطالعه در نظرگرفته میشوند. بهجهت اهمیت ماه اردیبهشت در دوره رشد گندم، آزمون من-کندال برای ماه اردیبهشت بطور جداگانه و برای سایر ماههای مورد مطالعه نیز بطور جدا انجام میشود. مطابق نتایج حاصل در حالتی که ماه اردیبهشت درنظر گرفته شده، حدود 37 % منطقه درطول این 17 سال روند خاصی در تغییرات پوششگیاهی خود نداشتهاند. در حدود 12 % مساحت منطقه شاهد روند افزایشی و کمتر ازیک درصد دارای روندی کاهشی در پوششگیاهی خود بودهاند. با درنظرگرفتن سایر ماههای دوره رشد گندم، در حدود 71 % مساحت منطقه شاهد روند افزایشی و مابقی بدون روند تشخیص داده شدند و در درصد ناچیزی از منطقه روند کاهشی در پوششگیاهی ثبت شد. آزمون من-کندال در محیط نرم افزارMATLAB برنامه نویسی و پیادهسازی شده است

پایش خشکسالی کشاورزی با استفاده از سری زمانی تصاویر سنجنده MODIS از طریق آزمون من-کندال Keywords:

پایش خشکسالی کشاورزی با استفاده از سری زمانی تصاویر سنجنده MODIS از طریق آزمون من-کندال authors

مهری روزبهانی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری

کاظم خزایی

کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری

محمد حاجب

مربی گروه سنجش از دور و GIS دانشگاه شهید بهشتی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
باعقیده، محمد. "بررسی و پایش خشکسالی‌های استان اصفهان با استفاده ...
جلیلی، شیدا. "مقایسه شاخص‌های ماهواره ای و هواشناسی در پایش ...
چنار، علیرضا. "ارزیابی و نظارت بر خشکسالی در استان‌های آذربایجان ...
کبیری، کیوانن؛ آبکار، علی اکبر. "مونیتورینگ خشکسالی در ایران با ... [مقاله کنفرانسی]
Barbosa, H.A., Huete, A.R., Baethgen, W .E. 2006. "A 20-year ...
Lettenmaier, D. P., Wood, E. F., Wallis, J. R. 1994. ...
Shaheen, A., Anwar Baig, M., 2011. "Drought Severity Assessment in ...
Tucker, C. J., 1979. Red and photographic infrared linear combinations ...
Volcani, A., Karnieli, A., Svoray, T., 2005. "The use of ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "پایش خشکسالی کشاورزی با استفاده از سری زمانی تصاویر سنجنده MODIS از طریق آزمون من-کندال" توسط مهری روزبهانی، دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری؛ کاظم خزایی، کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری؛ محمد حاجب، مربی گروه سنجش از دور و GIS دانشگاه شهید بهشتی نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله خشکسالی، سنجش از دور، تصاویرMODIS ، آزمون آماری من-کندال هستند. این مقاله در تاریخ 30 آبان 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 740 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که خشکسالی یکی از بلایای طبیعی نامحسوس و پیشرونده است که خسارتهای جبران ناپذیری را به بخشهای مختلف وارد میآورد. ازاینرو پایش مستمر این پدیده بمنظور آمادگی جهت مقابله با آن ضروری بنظر میرسد. روشهای هواشناختی پایش خشکسالی عمدتا مبتنی بر دادههایی هستند که بصورت نقطهای برداشت میشوند. در مقابل روشهای سنجش از دوری علاوه بر پوششهای زمانی مکررقادر به پوششهای ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی کشاورزی عمومی و خشکسالی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله پایش خشکسالی کشاورزی با استفاده از سری زمانی تصاویر سنجنده MODIS از طریق آزمون من-کندال با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.