سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تطبیقی رهبری در مدیریت اسلامی و مدیریت غربی

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,254

This Paper With 21 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICAMIB01_461

Index date: 21 November 2015

بررسی تطبیقی رهبری در مدیریت اسلامی و مدیریت غربی abstract

هدف این مقاله مقایسه بین رهبری در مدیریت اسلامی و مدیریت غربی است .به منظور نیل به این هدف ابتدا به صورتمختصر تفاوت مدیریت رایج ومعمول و مدیریت اسلامی و سپس تفاوت مفهوم رهبری در مدیریت غربی و مدیریت اسلامیبیان می شود.رهبری سازمانی به عنوان رکن اساسی مدیریت، یکی از تاثیرگذارترین متغیرهای دستیابی به اثربخشی سازمانیمحسوب می شود. این مقاله بر آن است تا با بهره گیری از مبانی فکری علمای اسلام به مبانی فلسفی نظریه های رهبری غربو اسلام با تأمل درباره نظریه های جامعه شناسی، که هریک از نظریه ها در درون یکی از پارادایم های اصلی قرار می گیرند،مبانی و اصول نظریه های رهبری در غرب و اسلام را تبیین کند.این پارادایم ها بر مبنای چهار مجموعه از پیش فرض ها، کهمربوط به هستی شناسی، معرفت شناسی، ماهیت انسان و روش شناسی است، استوار می باشد.رهبری با انسان شناسی مرتبطاست، دیدگاه های دانشمندان غربی درقبال رهبری، دیدگاهی است که براساس آن فردی که عنوان رهبر گروه را دارد به دلیلویژگی های خاص، توانایی نفوذ در دیدگاهها، نگرشها، انتظارات و اهداف دیگر افراد یا گروه ها را دارد و نتیجه این نفوذ نیزتحقق اهداف سازمان و یا اهداف گروهی است .در مقابل، دیدگاه اندیشمندان اسلامی نسبت به رهبری، دیدگاهی مردم محوراست که اگرنفوذی و فرمانی وجود دارد درجهت اهداف زیردستان و رفاه عامه مردم است و اگر رهبر به دنبال تحقق اهدافسازمان ومجموعه خاص خود است، این اهداف چیزی جز رضایت مردم نیست. این مقاله سعی بر آن دارد که با دیدگاهیتطبیقی به مقایسه دیدگاه های اندیشمندان مدیریت درغرب و اسلام درمورد تعاریف، ویژگی ها، نظریه ها و مدل های رهبری بپردازد.

بررسی تطبیقی رهبری در مدیریت اسلامی و مدیریت غربی Keywords:

بررسی تطبیقی رهبری در مدیریت اسلامی و مدیریت غربی authors

رضا پیرایش

استادیار گروه مدیریت و حسابداری دانشگاه زنجان

مسعود ناصری

دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت منابع انسانی دانشگاه زنجان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
قوامی، سید صمصام الدین (1383)، مدیریت ا منظر کتاب و ...
افجه، سید علی اکبر(1385)، مبانی فلسفی و تئوری های رهبری ...
خسروپناهی، عبدالحسین؛ بانشی عبدالله، تاملی بر مبانی نظریه پردازی غرب ...
عابد جعفری، حسن؛ قلی پور، رحمت الله (1380)، نظریه رهبری ...
گروه مشاوران مدیریت نقشه راه جامع (1392), سیری در نظریات ...
جلیل بهارستان(1381)، مطالعه تطبیقی مدیریت اسلامی و مدیریت رایج، فصلنامه ...
علی قا پیروز(1390)، رهبری در مدیریت اسلامی، اسلام و پژوهش ...
مومنی، نونا؛ خائف الهی، احمد علی؛ اکبریان، رضا؛ دانایی فرد، ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تطبیقی رهبری در مدیریت اسلامی و مدیریت غربی" توسط رضا پیرایش، استادیار گروه مدیریت و حسابداری دانشگاه زنجان؛ مسعود ناصری، دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت منابع انسانی دانشگاه زنجان نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس بین المللی حسابداری، مدیریت و نوآوری در کسب و کار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله رهبری، مدیریت اسلامی، مدیریت غربی هستند. این مقاله در تاریخ 30 آبان 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3254 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هدف این مقاله مقایسه بین رهبری در مدیریت اسلامی و مدیریت غربی است .به منظور نیل به این هدف ابتدا به صورتمختصر تفاوت مدیریت رایج ومعمول و مدیریت اسلامی و سپس تفاوت مفهوم رهبری در مدیریت غربی و مدیریت اسلامیبیان می شود.رهبری سازمانی به عنوان رکن اساسی مدیریت، یکی از تاثیرگذارترین متغیرهای دستیابی به اثربخشی سازمانیمحسوب می شود. این مقاله ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تطبیقی رهبری در مدیریت اسلامی و مدیریت غربی با 21 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.