سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

طراحی مدلی برای مدیریت ریسک سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از مفهوم ارزش در معرض ریسک

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,247

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IRIMC04_039

Index date: 5 November 2007

طراحی مدلی برای مدیریت ریسک سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از مفهوم ارزش در معرض ریسک abstract

در تحقیق حاضر، به منظور مدیریت ریسک سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار تهران، از روش ارزش در معرض ریسک پارامتریک استفاده نموده ایم . مدل مورد نظر تا اندازه زیادی بر اساس متدلوژی ارایه شده توسط ریسک متریک طراحی شده است . روش کار بدین صورت است که بازده لگاریتمی شاخص بازده نقدی و قیمت بورس تهران از ابتدای سال 1378 تا پایان شهریور ماه 1384 به صورت روزانه محاسبه شده است . مشاهدات تاریخی بازده در فاصله سال های 1378 تا 1380 به عنوان مشاهدات تاریخی پایه مورد استفاده قرار گرفته و پیش بینی نوسانات بازده و ارزش در معرض ریسک برای دوره زمانی ابتدای سال 1381 تا پایان شهریور 1384 به صورت روزانه انجام پذیرفته است . برای پیش بینی نوسانات بازده از دو روش میلنگین موزون متحرک نمایی و میانگین متحرک ساده استفاده شده است . مقدار ارزش در معرض ریسک برای سه سطح اطمینان %95 ، %97,5 و %99 محاسبه شده است . برای بررسی کفایت دقت مدل طراحی شده، آزمون نسبت شکست های کوپیک را بکار برده ایم . نتایج حاصل نشان می دهد مدل طراحی شده با استفاده از هر دو روش میانگین متحرک ساده و میانگین متحرک نمایی در سطح اطمینان %95 قابل اتکا بوده و در سطوح اطمینان بالاتر %97,5) و %)99 مناسب نمی باشد . نهایتا پس از لحاظ کردن شاخص " جذر میانگین مجذور خطا " به عنوان شاخص خطای پیش بینی ها، روش میانگین موزون متحرک نمایی به عنوان مدل نهایی پیش بینی و مدیریت ریسک سرمایه گذاری در بورس تهران معرفی می گردد . مدل اخیر در سطح اطمینان %95 معتبر بوده و با انتخاب ضریب هموارسازی λ =0/9047 بهینه است . در عین حال توجه داریم که روش میانگین متحرک ساده، خصوصاً برای افق های ارزیابی طولانی، به نتایج با ثبات تر ( نه لزوما دقیق تر ) منجر می شود که می تواند به عنوان یک مدل تکمیلی در کنار روش میانگین موزون متحرک نمایی مطرح باشد .

طراحی مدلی برای مدیریت ریسک سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از مفهوم ارزش در معرض ریسک Keywords:

مدیریت ریسک , ارزش در معرض ریسک , ریسک متریک

طراحی مدلی برای مدیریت ریسک سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از مفهوم ارزش در معرض ریسک authors

محمداسماعیل فدائی نژاد

دانشیار دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه شهید بهشتی

محمد اقبال نیا

کارشناس ارشد مدیریت مالی دانشگاه شهید بهشتی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
_ راعی، رضا و علی سعیدی، مبانی مهندسی مالی و ...
_ Culp, Christopher L., The Risk Management Process, John Wiley ...
_ Risk Metrics Technical Document, 4" Edition, J.P. Morgan, December ...
Dimson, E. and P. Marsh, "Volatility Forecasting without data snooping", ...
Akgiray V., "Conditional Hetero scedasticity in Time Series of Stock ...
Brailsford, T.J. and R.W. Faff, "An Evaluation of Volatility Forecasting ...
Tse, Y.K. and K.S.Tung, " Forecasting Volatility in the Singapore ...
Balaban, Ercan, Asil Bayar and Robert Faff, "Forecasting Stock Market ...
Diloitte and Touche Tohmatsu, "Global Risk Management Survey", 2002. ...
Mina, Jorge and Jerry Yi Xiao, "Return to RiskMetrics; The ...
Guermat, C., K. Hadri and C.C. Kucukozmen, "Forecasting Value at ...
Kupiec, P., "Techniques for Verifying the Accuracy of Risk Measurement ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "طراحی مدلی برای مدیریت ریسک سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از مفهوم ارزش در معرض ریسک" توسط محمداسماعیل فدائی نژاد، دانشیار دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه شهید بهشتی؛ محمد اقبال نیا، کارشناس ارشد مدیریت مالی دانشگاه شهید بهشتی نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی چهارمین کنفرانس بین المللی مدیریت پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مدیریت ریسک ، ارزش در معرض ریسک ، ریسک متریک هستند. این مقاله در تاریخ 14 آبان 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4247 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در تحقیق حاضر، به منظور مدیریت ریسک سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار تهران، از روش ارزش در معرض ریسک پارامتریک استفاده نموده ایم . مدل مورد نظر تا اندازه زیادی بر اساس متدلوژی ارایه شده توسط ریسک متریک طراحی شده است . روش کار بدین صورت است که بازده لگاریتمی شاخص بازده نقدی و قیمت بورس تهران از ابتدای ... . برای دانلود فایل کامل مقاله طراحی مدلی برای مدیریت ریسک سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از مفهوم ارزش در معرض ریسک با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.