سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

محاربه ازدیدگاه فقهای شافعی وحنفی وقانون مجازات اسلامی

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICPEEE02_065

Index date: 29 November 2015

محاربه ازدیدگاه فقهای شافعی وحنفی وقانون مجازات اسلامی abstract

یکی از جرایم مهمی که باعث سلب نظم و امنیت اجتماع می شود محاربه است که شارع مقدس حد آن راتعیین و مجازات شدیدی برای آن مقرر داشته است. با توجه به اهمیت این موضوع هدف اصلی این مقالهبررسی جرم محاربه و افساد فی الارض از دیدگاه فقهای شافعی و حنفی و قانون مجازات اسلامی می باشد که باعنوانهای محاربه در اقوال فقها، محاربه در قانون مجازات اسلامی، محاربه در قانون جدید مجازات اسلامی،ابهامات تقنینی، واکنش کیفری در قبال بزه محاربه موجود گردآوری شده و به این نتایج دست یافته است.محاربه و افساد فی الارض طبق نظر اکثر فقها دو عنوان جداگانه نیستند و ارتباط بین این دو عنوان عموم وخصوص مطلق است. حد محاربه نیز در ماده 190 قانون مجازات اسلامی یکی از چهار مجازات قتل، به دارآویختن، قطع دست راست و سپس پای چپ و نفی بلد در نظر گرفته شده است و این در حالی است که از نظرابوحنیفه و شافعی، مجازات محارب با توجه به عملی که واقع می شود تعیین می گردد. در تعیین مجازاتمحارب دو قول تخییر و تنویع وجود دارد از بین دو قول، قول تخییر از نظر تناسب بین جرم و کیفر و با ظاهرآیه 33 سوره ی مائده و اصول کلی حقوق جزای مادی هماهنگ است.

محاربه ازدیدگاه فقهای شافعی وحنفی وقانون مجازات اسلامی Keywords:

محاربه ازدیدگاه فقهای شافعی وحنفی وقانون مجازات اسلامی authors

سعید سلمانی

کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشکده حقوق، دانشگاه آزاد دامغان

فاطمه ملک آستانه

کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشکده حقوق، دانشگاه آزاد دامغان

فاطمه سلمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشکده حقوق، دانشگاه آزاد دامغان

محمدحسن حسنی

استادیار، دانشکده حقوق، دانشگاه آزاد دامغان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
قرطبی م، الجامع لاحکام القرآن، ج سوم، انتشارات دارالاحیا التراث ...
سرخسی ش، المبسوط، ج نهم، انتشارات دارالمعرفه، (1406 ه ق). ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "محاربه ازدیدگاه فقهای شافعی وحنفی وقانون مجازات اسلامی" توسط سعید سلمانی، کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشکده حقوق، دانشگاه آزاد دامغان؛ فاطمه ملک آستانه، کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشکده حقوق، دانشگاه آزاد دامغان؛ فاطمه سلمانی، دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشکده حقوق، دانشگاه آزاد دامغان؛ محمدحسن حسنی، استادیار، دانشکده حقوق، دانشگاه آزاد دامغان نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس بین المللی نقش مدیریت انقلاب اسلامی در هندسه قدرت نظام جهانی (مدیریت، سیاست، اقتصاد، فرهنگ، امنیت، حسابداری) پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله محاربه، افساد فی الارض، اخافه هستند. این مقاله در تاریخ 8 آذر 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1163 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از جرایم مهمی که باعث سلب نظم و امنیت اجتماع می شود محاربه است که شارع مقدس حد آن راتعیین و مجازات شدیدی برای آن مقرر داشته است. با توجه به اهمیت این موضوع هدف اصلی این مقالهبررسی جرم محاربه و افساد فی الارض از دیدگاه فقهای شافعی و حنفی و قانون مجازات اسلامی می باشد که باعنوانهای محاربه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله محاربه ازدیدگاه فقهای شافعی وحنفی وقانون مجازات اسلامی با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.