سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

نگرشی تحلیلی بر فرزند کشی در حقوق کیفری جمهوری اسلامی ایران

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICPEEE02_115

Index date: 29 November 2015

نگرشی تحلیلی بر فرزند کشی در حقوق کیفری جمهوری اسلامی ایران abstract

با شنیدن واژه فرزندکشی معمولاً قتل کودک به وسیله ی پدر به ذهن متبادر می شود. قتل فرزندان توسط پدران که غالباًهم با خشونت و سنگدلی همراه است وجدان عمومی را آزرده و احساسات افراد جامعه را جریحه دار می نماید. اما همچنانکه رابطه ابوت از بدو تولد یا حتی قبل از آن تا زمان مرگ بین ابوین و فرزند برقرار است لذا فرزندکشی اعم خواهد بود ازقتل جنین، نوزاد، کودک و بزرگسال که البته نمود و بروز آن بیشتر در قتل نوزاد و کودک بوده و حساسیت افراد جامعهرا نیز برانگیخته و با توجه به آسیب پذیری و وابستگی کودکان به والدینشان اهمیت پرداختن به موضوع دو چندانمی گردد. از نظر عدالت قضایی، فرزندکشی نه اینکه به ظاهر نباید موجب انتفاء قصاص گردد بلکه از دید و منظری دیگر بایدپذیرفت که فرزند در پناه پدر و جد پدری است و مأمن و تکیه گاه نمی تواند خود عامل قتل و از بین بردن امنیت باشد اگراز نظر فقه استدلال می شود که پدر سبب وجودی فرزند است چگونه پدر بتواند باعث قتل فرزند بشود؟ از منظر حقوقی،چگونه پذیرفتنی است که مسبب ایجاد امنیت یا کسی که باید امنیت را برای فرزند مهیا کند با سلب امنیت- آن هم مهمترین بخش آن یعنی جان- از مجازات مشابه که برای دیگران قائلیم مبرا نموده و او را آزاد نماییم؟ ما در این مقاله از منظر حقوق به موضو فرزندکشی در حقوق کیفری ایران نگاه خواهیم کرد و مسایلی چون قتل فرزندتوسط پدر و مجازات فرزندکشی که به اعتقاد خیلی ها باعث تجری پدران در قتل فرزند شده و اینکه چرا قانوناً پدری کههمرتکب قتل عمدی فرزند خود شده قصاص نمیشود و مورد نقد و بررسی قرار میدهیم.

نگرشی تحلیلی بر فرزند کشی در حقوق کیفری جمهوری اسلامی ایران Keywords:

نگرشی تحلیلی بر فرزند کشی در حقوق کیفری جمهوری اسلامی ایران authors

رضا نیکخواه

استادیار گروه فقه و حقوق اسلامی دانشگاه ارومیه

محمدجواد پورحسینی

دانشجوی دکترای فقه و حقوق اسلامی دانشگاه ارومیه و عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
پورحسینی، محمدجواد، مقاله بررسی ماده 220 قانون مجازات اسلامی (مصوب ...
پورحسینی، محمدجواد، منبع پیشین ...
عوده، عبدالقادر، التشریع الجنایی، ص 118 و 117؛ مالک معتقد ...
قرآن کریم، سوره انعام، آیه 151 ...
قرآن کریم، سوره اسراء، آیه 31 ...
قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392 ...
گلدوزیان، ایرج، بایسته های حقوق جزای اختصاصی _ چاپ دهم، ...
گلدوزیان، ایرج، بایسته های حقوق جزای عمومی _ چاپ هشتم ...
ساولانی، اسماعیل، حقوق جزای عمومی مبتنی بر قانون مجازات اسلامی ...
پورحسینی، محمدجواد، مقاله نقد وبررسی مهمترین موانع قصاص نفس در ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "نگرشی تحلیلی بر فرزند کشی در حقوق کیفری جمهوری اسلامی ایران" توسط رضا نیکخواه، استادیار گروه فقه و حقوق اسلامی دانشگاه ارومیه؛ محمدجواد پورحسینی، دانشجوی دکترای فقه و حقوق اسلامی دانشگاه ارومیه و عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس بین المللی نقش مدیریت انقلاب اسلامی در هندسه قدرت نظام جهانی (مدیریت، سیاست، اقتصاد، فرهنگ، امنیت، حسابداری) پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله فرزند کشی، ابوت، قتل، قصاص نفس، تجری، کودک، قتل مظلومانه، تعزیر هستند. این مقاله در تاریخ 8 آذر 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 6434 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که با شنیدن واژه فرزندکشی معمولاً قتل کودک به وسیله ی پدر به ذهن متبادر می شود. قتل فرزندان توسط پدران که غالباًهم با خشونت و سنگدلی همراه است وجدان عمومی را آزرده و احساسات افراد جامعه را جریحه دار می نماید. اما همچنانکه رابطه ابوت از بدو تولد یا حتی قبل از آن تا زمان مرگ بین ابوین و فرزند ... . برای دانلود فایل کامل مقاله نگرشی تحلیلی بر فرزند کشی در حقوق کیفری جمهوری اسلامی ایران با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.