سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی نقش مشارکت زیر حوضه های آبخیز در شدت سیل خیزی با استفاده از مدل هیدرولوژیک HEC-HMS مطالعه موردی (حوضه آبخیز طالقان)

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,967

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CEWE01_001

Index date: 5 December 2015

بررسی نقش مشارکت زیر حوضه های آبخیز در شدت سیل خیزی با استفاده از مدل هیدرولوژیک HEC-HMS مطالعه موردی (حوضه آبخیز طالقان) abstract

مطالعه حاضر در حوضه ابخیز طالقان در استان البرز به منظور اولویت بندی مناطق مؤثر بر دبی اوج سیلاب صورت گرفته است. برای این منظور با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی Arc GIS نقشه های مشخصات فیزیکی حوزه آبخیز طالقان تهیه گردید، همچنین داده های باران سنج ثبات و رواناب ثبت شده معادل آن برای 20 سال دوره آماری( 1372-1392)از آب منطقه ای تهران اخذ شد. در نتیجه چهار واقعه سیل از آمار موجود استخراج و مورد واسنجی در مدل هیدرولوژیکی HEC-HMS قرار گرفت. به منظور واسنجی از روش SCS برای شبیه سازی آب نگارسیلاب و برای روندیابی در آبراهه ها از روش Lag time استفاده شد. علاوه بر این مدل هیدرولوژیکی HEC-HMS برای برآورد میزان مشارکت زیرحوضه ها در دبی سیل خروجی کل حوضه بر اساس دوره بازگشت 2، 5، 10، 25، 50، 100 ساله اجرا گردید، در نهایت با استفاده از دوره بازگشت 50 ساله و استفاده از روش تکرار حذف انفرادی زیرحوزه در محیط HEC-HMS هر یک از زیرحوضه ها از نظر سیل خیزی اولویت بندی شدند. نتایج این پژوهش نشان می دهد که میزان مشارکت زیرحوضه ها در دبی خروجی کل حوضه تنها تحت تأثیر مساحت و بده اوج زیرحوضه ها نمی باشد و عواملی مانند شماره منحنی و گروه هیدرولوژیک خاک نقش قابل توجهی در سیل خیز بودن دارند. همچنین زیرحوضه هایی که در خروجی حوضه واقع شده اند سهم بیشتری را در دبی خروجی دارا می باشند. زمان پیمایش نزدیک به هم این زیرحوضه ها و همزمانی سرعت جریان رواناب آنها اراضی مرتعی فقیر، اراضی زراعی، تغییرات انسانی چون فعالیت های عمرانی مانند خانه سازی از عوامل تأثیر گذار در سیل خیزی آنها است.

بررسی نقش مشارکت زیر حوضه های آبخیز در شدت سیل خیزی با استفاده از مدل هیدرولوژیک HEC-HMS مطالعه موردی (حوضه آبخیز طالقان) Keywords:

بررسی نقش مشارکت زیر حوضه های آبخیز در شدت سیل خیزی با استفاده از مدل هیدرولوژیک HEC-HMS مطالعه موردی (حوضه آبخیز طالقان) authors

علیرضا حسینی

کارشناس ارشد دانشکده علوم جغرافیایی دانشگاه خوارزمی

زهرا حجازی زاده

استاد دانشکده علوم جغرافیایی دانشگاه خوارزمی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ایزانلو، حسن. مرادی، حمیدرضا. صادقی سیدحمیدرضا ؛ بهار 1388، مقایسه ...
خسرو شاهی، محمد _ سال 1380، تعیین نقش زیر حوضه ...
خسرو شاهی، م.ثقفیان بهرام . بررسی نقش مشارکت زیر حوضه ...
خسرو شاهی، م .ثقفیان بهرام . 1384، تعیین حساسیت اثر ...
روغنی، محمد . مهدوی، محمد . غفوری، عبدالحمد ؛ زمستان ...
روغنی، محمد.1380، بهینه سازی عملیات کنترل سیلاب در حوزه‌های آبخیز ...
قائمی، هوشنگ . مرید، سعید _ 1375 ؛ مدل سیل ...
هدوی، محمد . سال 1376، بررسی آمار اقتصادی اجتماعی و ...
James Oloche OLEYIBLO*, Zhir-jia Ll 2010 Application of HEC-HMS for ...
Regional scale flood modeling using NEXRAD rainfall, .2005 ؛ M.R. ...
McColl, Ch. and G. Aggett (2006) Land use forecasting and ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی نقش مشارکت زیر حوضه های آبخیز در شدت سیل خیزی با استفاده از مدل هیدرولوژیک HEC-HMS مطالعه موردی (حوضه آبخیز طالقان)" توسط علیرضا حسینی، کارشناس ارشد دانشکده علوم جغرافیایی دانشگاه خوارزمی؛ زهرا حجازی زاده، استاد دانشکده علوم جغرافیایی دانشگاه خوارزمی نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس و نمایشگاه مهندسی آب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پتانسیل سیل خیزی، دبی اوج سیلاب، روش SCS، روش lag tim، گروه هیدرولیک خاک هستند. این مقاله در تاریخ 14 آذر 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1967 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مطالعه حاضر در حوضه ابخیز طالقان در استان البرز به منظور اولویت بندی مناطق مؤثر بر دبی اوج سیلاب صورت گرفته است. برای این منظور با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی Arc GIS نقشه های مشخصات فیزیکی حوزه آبخیز طالقان تهیه گردید، همچنین داده های باران سنج ثبات و رواناب ثبت شده معادل آن برای 20 سال دوره آماری( 1372-1392)از ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی سیلاب طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی نقش مشارکت زیر حوضه های آبخیز در شدت سیل خیزی با استفاده از مدل هیدرولوژیک HEC-HMS مطالعه موردی (حوضه آبخیز طالقان) با 16 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.