بررسی مردم شناسی باورها و سنت های فرهنگی القایی در قصه هایکودکانه با مطالعه قصه های کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانانمرکز مجتمع اراک

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 529

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

EPCONF01_218

تاریخ نمایه سازی: 14 آذر 1394

Abstract:

آنچه در این مقاله به آن پرداخته می شود؛ بررسی مردم شناسی باورها و سنت های فرهنگی القایی در قصه های کودکانه است که با مطالعه قصه های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مرکز مجتمع اراک نگاشته شده است .سعی بر آن بوده که با رویکرد مردم شناسی یا هدف شناسایی باورها و سنت های فرهنگی القایی که در قصه های کودکانه ی کانونپرورش فکری کودکان و نوجوانان به کودکان القا می شود. به قصه های کودکانه پرداخته شود ، در بعد نظری با استفاده از نظریه های مختلف ابعاد این مسئله بررسی شده است و در نهایت بر اساس نظریه فرهنگ و شخصیت روث بندیکت و مارگارت مید به دلیل اینکه، در انسان شناسی تأکید بر فرهنگ و شخصیت بسیار مهم است به قدری که ارتباط بین فرد وپدیده با یکدیگر میتواند انتقال فرهنگی را در فرآیند شکل گیری شخصیت کودکان تبیین و در نهایت باعث اجتماعی شدن افراد شود و در بحث ماهیت نمادین فرهنگ به بررسی نمادهایی که در قصه به صورت بیانی منظم از باورها، تجسم عینی ایده ها، داوری ها و آرزوها یا عقاید هستند با استفاده از نظریه ها ی ترنر و گیرتز پرداخته شده است و محقق برایانجام این تحقیق از روش میدانی استفاده می کند و در روش های جمع آوری اطلاعات از روش های اسنادی ، کتابخانه ای، مصاحبه و تحلیل محتوا بهره می برد تا از این طریق به سوالاتی از قبیل : خصوصیات فکری و رفتاری شخصیت های قصه کودکانه، که سبب شکل گیری الگوهای فرهنگی می شود کدامند؟ کدام الگوهای رفتاری در قصه های کودکانه بیشتر بهکودکان القا شده است؟ نماد و نشانه های تصویری موجود در کتاب داستان های حماسی کودک ، نشرکانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کدام الگوهای فرهنگی را به کودکان القا می کنند؟ و سوالاتی از این دست که در متن به آن ها اشاره خواهد شد، پاسخ داده می شود.

Authors

فرهاد امام جمعه

استاد راهنما

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • آذریزدی، مهدی(1392)، «قصه های خوب برای بچه های خوب 1 ...
  • آقاجانی، حسین (1391)، «در آمدی بر مردم شناسی نماد، نشانه، ...
  • پریرخ، زهره (1392)، «هفت خوان و هفت رزم»، تهران: کانون ...
  • جری دی، مور(1391)، «زندگی و اندیشه بزرگان انسان شناسی»، هاشم ...
  • فکوهی، ناصر (1381)، «تاریخ اندیشه ونظریه‌های انسان شناسی»، تهران: نی. ...
  • فولادوند، مرجان(1392)، «رستم و اسفندیار»، تهران: کانون پرورش فکری کودکان ...
  • نمایش کامل مراجع