سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی و پهنه بندی خطر وقوع سیل با استفاده از مدل ترکیبی منطق فازی AHP منطقه مورد مطالعه در حوضه رودخانه قرناوه

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,647

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ESUD01_220

Index date: 5 December 2015

ارزیابی و پهنه بندی خطر وقوع سیل با استفاده از مدل ترکیبی منطق فازی AHP منطقه مورد مطالعه در حوضه رودخانه قرناوه abstract

سیل از جمله مهم ترین مخاطرات محیطی جهان است که حاصل عملکرد متقابل عوامل اقلیمی وژئومورفولوژیکی در یک منطقه میباشد. در این مطالعه با هدف تعیین پهنه های سیلخیز حوضه رودخانه قرناوه )استان گلستان( با استفاده از مدل ترکیبی منطق فازی - AHP پهنه بندی شده است.برای انجام این کار از دادههای مختلفی همچون بارش، کاربری زمین، خصوصیات مورفولوژیک دامنههامثل تحدب و تعقر) profile curvature ( همگرایی و واگرایی دامنهها) plan curvature (، شیب دامنهها، تراکم شبکه زهکشی، جهت شیب و جنس سازندها استفاده شده است. از طریق مدل AHPالویت بندی معیارها انجام شد. طبق نتایج بدست آمده از مقایسات، لایه شیب زمین و بارش و نوع کاربری به ترتیب بیشترین تاثیر را در سیل خیزی حوضه دارند. در ادامه با آمادهسازی لایهها از طریقتوابع فازی، لایه های فازی شده با ضریب تاثیر بدست آمده از مدل AHP ترکیب شدند و نقشه پهنه- بندی پتانسیل سیلخیزی حوضه در پنج کلاس سیل خیزی بدست آمد. این سطوح اغلب شیب بالای04 درصد، پوشش گیاهی کم تراکم، دامنه های واگرا با پروفیل محدب را تشکیل می دهند. نتایجبدست آمده از پهنهبندی سیلخیزی در منطقه نشان میدهد که بیشترین درصد مساحت حوضه ) 26 درصد( به پهنههای با سیلخیزی متوسط و زیاد اختصاص دارد. این پهنهها بیشتر در بخشهایجنوبشرق، شرق و جنوب حوضه تمرکز دارند. در این بین کمترین درصدها به پهنههای خیلی کم و خیلی زیاد با 31 و 8 درصد اختصاص یافتهاست.

ارزیابی و پهنه بندی خطر وقوع سیل با استفاده از مدل ترکیبی منطق فازی AHP منطقه مورد مطالعه در حوضه رودخانه قرناوه Keywords:

ارزیابی و پهنه بندی خطر وقوع سیل با استفاده از مدل ترکیبی منطق فازی AHP منطقه مورد مطالعه در حوضه رودخانه قرناوه authors

فریبا اسفندیاری درآباد

دانشیار ژئومورفولوژی دانشگاه محقق اردبیلی دانشگاه محقق اردبیلی

ابراهیم بهشتی جاوید

دانشجوی دکتری ژئومورفولوژی دانشگاه محقق اردبیلی

بهروز نادری

کارشناس ارشد اقلیم شناسی

سیروس خداداده

دانشجوی دکتری اقلیم شناسی دانشگاه محقق اردبیلی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آقاعلیخانی، مرضیه (1388)، پهنه بندی پتانسیل سیلخیزی و سیل گیری ...
امیدوار، کمال. آمنه کیانفر(1389)، پهنه بندی پتانسیل سیل خیزی حوضه ...
بهشتی جاوید، ابراهیم (1390)، پهنه بندی پتانسیل سیل‌خیزی در حوضه ...
بهشتی، مسعود. سادات فیض نیا. علی سلاجقه. حسن احمدی (1388)، ...
حسین زاده، سید رضا. مهناز جهادی طرقی. (1385)، تجزیه و ...
هفتم خرداد ماه 1394/ تبریز ...
وطن فدا، جبار، 1381، بررسی وضعیت سیل کشور، مشکلات و ...
محمدی مهدی، 1387. بررسی کارایی تکنیک گشتاورهای خطی در تجزیه ...
نیک‌نژاد، داود، عزت ... علیزاده (1385)، مطالعه سیلاب و کنترل ...
N.T.Kottegoda L. Natale E.Raiteri. , (2000) Statistical modeling of daily ...
R.K.Sahu, S.K.Mishra, T.I.Eldho., (2010) Comparative evaluation of SCS-CN inspired models ...
Hagen E., J.F. Shrodr Jr., X.X.Lu, John F.Teufert., (2010) Reverse ...
Duman, T.Y., Can, T., Gokceoglu, C., Nefeslioglu, H.A. and Sonmez, ...
Rico M., G. Benito, A. Barnolas (2001). Combined palaeo flood&rainfal ...
Thilagavathi, G. Tamilenth. S. Rammu C. Baskaran R. (2011), Application ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی و پهنه بندی خطر وقوع سیل با استفاده از مدل ترکیبی منطق فازی AHP منطقه مورد مطالعه در حوضه رودخانه قرناوه" توسط فریبا اسفندیاری درآباد، دانشیار ژئومورفولوژی دانشگاه محقق اردبیلی دانشگاه محقق اردبیلی؛ ابراهیم بهشتی جاوید، دانشجوی دکتری ژئومورفولوژی دانشگاه محقق اردبیلی؛ بهروز نادری، کارشناس ارشد اقلیم شناسی؛ سیروس خداداده، دانشجوی دکتری اقلیم شناسی دانشگاه محقق اردبیلی نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی علوم زمین و توسعه شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله منطق فازی، سیل، مدل ANP ، سیاهرود، پهنه بندی هستند. این مقاله در تاریخ 14 آذر 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1647 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سیل از جمله مهم ترین مخاطرات محیطی جهان است که حاصل عملکرد متقابل عوامل اقلیمی وژئومورفولوژیکی در یک منطقه میباشد. در این مطالعه با هدف تعیین پهنه های سیلخیز حوضه رودخانه قرناوه )استان گلستان( با استفاده از مدل ترکیبی منطق فازی - AHP پهنه بندی شده است.برای انجام این کار از دادههای مختلفی همچون بارش، کاربری زمین، خصوصیات مورفولوژیک دامنههامثل ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی منطق فازی و سیلاب طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی و پهنه بندی خطر وقوع سیل با استفاده از مدل ترکیبی منطق فازی AHP منطقه مورد مطالعه در حوضه رودخانه قرناوه با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.