بررسی تاثیر فیلترهای سنگریزهای در بهینه سازی نفوذ و افزایش ذخیره رطوبتی سامانههای سطوح آبگیر
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 731
This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ESUD01_283
تاریخ نمایه سازی: 14 آذر 1394
Abstract:
از آنجایی که بالاترین میزان مصرف آب مربوط به بخش کشاورزی است، لذا تحقیق در زمینه استفاده از منابع آب جایگزین و روشهای صرفهجویی در مصرف بهینه آن بسیار ضروری است. امروزه،استحصال آب باران یکی از روشهایی عملی و کارآمد در این زمینه بحساب میآید. این تحقیق با هدف استفاده از فیلتر سنگریزهای به منظور بهینهسازی نفوذ آب استحصالی از نزولات جوی و افزایش ذخیرهرطوبتی در منطقه ریشه گیاه بصورت پایلوت در سطح یک هکتار دامنههای جنوب غربی کوه عون ابن علی تبریز صورت پذیرفت. این تحقیق در قالب بلوک کاملاً تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار انجام گرفت. تیمارها شامل: تیمار شاهد A سامانه با جمع آوری سنگریزه و پوشش گیاهی از سطح آن همراه با فیلتر سنگریزهای؛ تیمارB سامانه با جمع آوری سنگریزه و پوشش گیاهی از سطح آن بدون فیلترسنگریزهای؛ تیمارCسامانه نیمه عایق با فیلترسنگریزهای؛ تیمارD و سامانه نیمه عایق بدون فیلتر سنگریزهای ؛ تیمارE بودند. تاثیر فیلتر سنگریزهای در میزان نفوذ و افزایش ذخیره رطوبتی در دو عمق 02 و 02 سانتیمتری با استفاده از دستگاهTDR بعد از هر بارندگی اندازهگیری گردید. نتایج این پژوهش نشان داد که در هر دو عمق یاد شده، در تیمارD سامانه نیمه عایق با فیلتر سنگریزهای مقدار رطوبت بطور معنیداری بیشتر از سایر تیمارها است. عملکرد فیلتر سنگریزهای همراه با عایق نمودن سطح سامانه باعث کاهش چشمگیر مصرف آب نهالهای غرس شده است. در نتیجه میتواناذعان داشت که استحصال آب باران از طریق سطوح عایق و نفوذ آن با استفاده از فیلتر سنگریزهای راهکار مناسبی مناسبی جهت مقابله با خشکسالی کشاورزی بوده و سهم بسزائی در تامین آب مورد نیاز این بخش خواهد داشت.
Keywords:
Authors
جمشید یاراحمدی
دکتری ژئومورفولوژی- استادیار و عضوء هیات علمی بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی
نسرین حاجی حسنی
کارشناسان محقق بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری- مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی
محمدابراهیم صادق زاده
کارشناسان محقق بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری- مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی
کریم مهروز
کارشناسان محقق بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری- مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :