سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

واکاوی نقش معماری شفابخش در طراحی فضاهای داخلی مراکز درمانی کودکان با رویکرد استفاده از انرژی های پاک

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,308

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICOHACC01_478

Index date: 5 December 2015

واکاوی نقش معماری شفابخش در طراحی فضاهای داخلی مراکز درمانی کودکان با رویکرد استفاده از انرژی های پاک abstract

معماری شفابخش، معماری انسانگرایانه برای ایجاد رفاه در بیمارستان است، رفاهی که باعث کم شدن طول درمان می شود که با هدف، تسریع بهبود بهداشت و سلامتی ذهن، بدن و روح و روان از طریق معماری است. در معماری مراکز بالینی کودکان با توجه به ماهیت وجودی و نقش آن ها در حفظ سلامت جوامع و نیاز روزافزون برای ساخت و توسعه آن ها، شناخت و بکارگیری اصول معماری شفابخش به منظور بهبود عملکرد درمانی و طراحی پایدار بیمارستان ها به ویژه در فضاهای داخلی با سه هدف کاهش تاثیرات منفی ساختمان بیمارستان کودکان در شکل گیری معماری بنا، بهبود عملکرد درمانی و کاهش هزینه ها صورت می گیرد. مراکز درمانی از جمله فضاهایی است که بر حالات روحی و روانی کودکان تأثیر می گذارد و طراحی ضعیف این محیط ها، می تواند سبب تشدید اختلالات رفتاری و همچنین ترس و اضطراب در آنها گردد. شاخصه های طراحی داخلی فضاهای درمانی عبارتند از ایجاد یکپارچگی بین فضاهای داخلی و خارجی، ایجاد تعامل بین بیمار و عناصر طراحی منظر، امکان کم کردن آلودگی صوتی در فضا، ایجاد چشم انداز سبز، ایجاد کیفیت در فضاهای داخلی، ایجاد حس تعلق نسبت به فضا، درک فضا از نیازهای بیمار، وجود فضاهایی برای تعامل بین بیماران، امکان ایجاد تغییر در مبلمان و چیدمان، امکان تنظیم شرایط دمایی و رطوبتی فضا توسط خود بیمار، استفاده از معماری بومی، مناسب بودن ابعاد فضاها، استفاده از طرح و رنگ های مرتبط با فرهنگ جامعه، وجود نور مناسب و قابل کنترل که بکارگیری آن ها نتایجی نظیر کاهش استرس بیمار و ایجاد آرامش و بهبود رفتارهای محیطی، کاهش مدت زمان بستری، افزایش آستانه تحمل درد، افزایش لذت بیمار از فضا، امکان مداخله بیمار در به وجود آوردن فضا، امکان برقراری ارتباط با فضا نتایجی نظیر کاهش استرس بیمار و ایجاد آرامش و بهبود رفتارهای محیطی، کاهش مدت زمان بستری، افزایش آستانه تحمل درد، افزایش لذت بیمار از فضا و امکان مداخله بیمار در به وجود آوردن فضا را به وجود آورد. در نهایت با تکیه بر لزوم استفاده از شاخصه های طراحی داخی، تدابیر مختلف جهت کاهش مصرف انرژی در بخش های مختلف بیمارستان کودکان با رویکرد بهره گیری از انرژ ی های پاک پرداخته می شود. روش تحقیق در این پژوهش روشی توصیفی – تحلیل و جمع آوری اطلاعات با مطالعه منابع کتابخانه ای و شواهد علمی معتبر به نقش معماری داخلی مراکز درمانی در ارتقا سلامت و ایمنی محیط کالبدی و فیزیکی برای کودکان بیمار پرداخته شده است.

واکاوی نقش معماری شفابخش در طراحی فضاهای داخلی مراکز درمانی کودکان با رویکرد استفاده از انرژی های پاک Keywords:

واکاوی نقش معماری شفابخش در طراحی فضاهای داخلی مراکز درمانی کودکان با رویکرد استفاده از انرژی های پاک authors

رویا ناظر ایلخانی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، ایران

امید رهایی

دکتری معماری، استادیار دانشکده معماری، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ابراهیمی , آ.، " مرکز تحقیقات بالینی ژنتیک و رویان ...
احمدی. ز.، "مرکز تولد، حلقه گم شده در فضاهای درمانی ...
استاندارد بیمارستان های سبز، ماهنامه کنترل کیفیت، شماره1387، 14. ...
بهرام سلطانی، کامبیز، 1373 _ "مجموعه مباحث روش های شهرسازی"، ...
لنگ, ج، "آفرینش نظریه معماری، نقش علوم رفتاری در طراحی ...
کورت گروتر. ی، "زیبایی شناسی در معماری"، مترجمین پاکزاد, ج، ...
Akalin-B askaya, A., Yildirim, K., "Design ofcirculation axes in densely ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "واکاوی نقش معماری شفابخش در طراحی فضاهای داخلی مراکز درمانی کودکان با رویکرد استفاده از انرژی های پاک" توسط رویا ناظر ایلخانی، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، ایران؛ امید رهایی، دکتری معماری، استادیار دانشکده معماری، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله معماری شفابخش ، طراحی پایدار بیمارستان ، طراحی داخلی مراکز درمانی کودکان ، کاهش مصرف انرژی ، انرژی پاک هستند. این مقاله در تاریخ 14 آذر 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4308 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که معماری شفابخش، معماری انسانگرایانه برای ایجاد رفاه در بیمارستان است، رفاهی که باعث کم شدن طول درمان می شود که با هدف، تسریع بهبود بهداشت و سلامتی ذهن، بدن و روح و روان از طریق معماری است. در معماری مراکز بالینی کودکان با توجه به ماهیت وجودی و نقش آن ها در حفظ سلامت جوامع و نیاز روزافزون برای ساخت ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی مدیریت بیمارستان طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله واکاوی نقش معماری شفابخش در طراحی فضاهای داخلی مراکز درمانی کودکان با رویکرد استفاده از انرژی های پاک با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.