سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اصول سازماندهی کالبدی محله ی مسکونی با رویکرد فرهنگی اجتماعی در فضای شهر اسلامی

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,277

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICOHACC01_561

Index date: 5 December 2015

اصول سازماندهی کالبدی محله ی مسکونی با رویکرد فرهنگی اجتماعی در فضای شهر اسلامی abstract

محله محدودهای مشخص از فعالیتهای انسانی است که متناسب با ویژگیها،تفکرات و نیازهای انسان،ساخته شده و در جهت کمال و سعادت او عمل می نماید. محله از موثرترین فضاهای شهری است که نقش مهم و موثری در حرکت فرهنگی و اجتماعی یک تمدن دارد . محله اسلامی از خانه های مجاور هم در یک فضای خاص با ویژگیها و کالبد معین تشکیل میشود. ساختار محله متاثر از عوامل اقلیمی،اقتصادی،سیاسی و اجتماعی بوده که بر پایه تجمع و پیوستگی جامعه ساکن در آن شکل می گیرد. سه حلقه حکومت،خدمت و سکونت عناصر اساسی در سازماندهی آن می باشد. هر محله تجلی الگوهای مشترک زندگی، وابستگی عمیق محلی و محترم شمردن حرمت ها و حریم ها است. محله در بعد ظاهری تحت تاثیر ویژگیهای فرهنگی است و در باطن بعد اجتماعی - کالبدی را به تصویر می کشد که میدان در مرکز آن است و سه کاربری اساسی شامل مسجد،مدرسه و مرکز تحقیقات، مرکز سلامت و تندرستی و واحدهای تجاری حول آن شکل میگیرد. این مرکزیت لایه اول محله مسکونی است و در مرحله دوم بافت مسکونی شکلمی گیرد که حلقه پایانی از بافت محله است. هدف از این تحقیق ارائه اصول سازماندهی کالبدی محله های مسکونی با رویکرد های فرهنگی– اجتماعی می باشد . این اصول بر پایه جهان بینی اسلامی و احکام و احادیث و تجربیات حاصل از زندگی اسلامی بنا نهاده شده است. این تحقیق با ارائه راهکارهای مفهومی و کارکردی در فرآیند طراحی محله مسکونی در جستجوی کیفیتی است که بیش از هر چیز بر ارتقاء حضور شهروندان در بخشهای مختلف محله و تقویت روابط اجتماعی، تشکیل امت واحده با ریشه ای فرهنگی تاکید دارد. روش تحقیق در این مقاله تحلیلی - توصیفی و از سمت و سویی کیفی برخوردار است . دستیابی به اطلاعات در این تحقیق مبتنی بر روشهای مطالعات کتابخانه ای و اسنادی صورت پذیرفته و در روند ارائه آن با تجزیه، تحلیل و ترکیب اطلاعات و با روش استدلال منطقی و تحلیلی به ارائه رویکرد نوین در طراحی محله اسلامی با بررسی اصول سازماندهی و برنامه ریزی محلات پرداخته شده است.

اصول سازماندهی کالبدی محله ی مسکونی با رویکرد فرهنگی اجتماعی در فضای شهر اسلامی Keywords:

اصول سازماندهی کالبدی محله ی مسکونی با رویکرد فرهنگی اجتماعی در فضای شهر اسلامی authors

علی دل زنده

دانشجوی دوره کارشناسی ارشد معماری معماری ، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی آبا (آ.ب.آ) ،آبیک، قزوین، ایران.

حسن ذوالفقارزاده

استادیار دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) ،قزوین، ایران

رضا جعفری ها

دکتری معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اخوت، هانیه، (389 1)، معماری و شهرسازی سنتی در کشور ...
اختری، ع، (378 1)، عمران مساجد و جهت گیری اسلامی، ...
جعفری، محمدتقی. (1390). فرهنگ پیرو فرهنگ پیش رو. موسسه تدوین ...
دانی، احسان.(1392). بازآفرینی شهر شاهی صفوی قزوین از متون و ...
ذوالفقارزاده، حسن.(384 1).اصول و مبنای شهرهای جدید اسلامی.همایش بین المللی ...
مهدوی نور، سید حاتم و زنگنه، سعید و نوایی، حسین. ...
نقی‌زاده، محمد.(389 1).تاملی در چیستی شهر اسلامی. فصلنامه مطالعات شهر ...
نقی‌زاده، محمد.(392 1).تاملی در مبادی شهر اسلامی. فصلنامه کتاب ماه ...
_ Internationa Conference On Human, Architecture, Civil Engineering and City ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اصول سازماندهی کالبدی محله ی مسکونی با رویکرد فرهنگی اجتماعی در فضای شهر اسلامی" توسط علی دل زنده، دانشجوی دوره کارشناسی ارشد معماری معماری ، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی آبا (آ.ب.آ) ،آبیک، قزوین، ایران.؛ حسن ذوالفقارزاده، استادیار دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) ،قزوین، ایران؛ رضا جعفری ها، دکتری معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله محله اسلامی ، سازماندهی کالبدی ، رویکردفرهنگی ، رویکرد اجتماعی ، شهر اسلامی هستند. این مقاله در تاریخ 14 آذر 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1277 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که محله محدودهای مشخص از فعالیتهای انسانی است که متناسب با ویژگیها،تفکرات و نیازهای انسان،ساخته شده و در جهت کمال و سعادت او عمل می نماید. محله از موثرترین فضاهای شهری است که نقش مهم و موثری در حرکت فرهنگی و اجتماعی یک تمدن دارد . محله اسلامی از خانه های مجاور هم در یک فضای خاص با ویژگیها و کالبد ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اصول سازماندهی کالبدی محله ی مسکونی با رویکرد فرهنگی اجتماعی در فضای شهر اسلامی با 17 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.