مروری بر پاسخ های رشدی گیاه ذرت (.Zea mayz L) به اثرات دگر آسیبی سه علف هرز تاج خروس (.Amaranthus retroflexus L)، سلمه تر (.Chenopodiom albom L) و قیاق (.Sorghum halopens L)
Publish place: International Conference of Applied Research in Agriculture
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 598
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICARA01_220
تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1394
Abstract:
امروزه برای جلوگیری از گسترش مقاومت علف های هرز و همچنین کاهش مشکلات زیست محیطی ایجادشده در اثر مصرف علف کش ها باید از استراتژی جایگزین مانند استفاده از روش های بیولوژیک و زراعیاستفاده نمود. یکی از روش های بیولوژیک، استفاده از خاصیت دگرآسیبی گیاهان علیه گیاهان دیگر (علف هایهرز) است. بدین منظور در مطالعه حاضر پاسخ های رشدی گیاه ذرت (.Zea mayz L) به اثرات دگر آسیبی سه علف هرز تاج خروس (.Amaranthus retroflexus L)، سلمه تره (.Chenopodiom albom L) و قیاق (.Sorghum halopens L) مورد بررسی قرار گرفت. خصوصیات مورد بررسی نیز شامل عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک، عملکرد اقتصادی، درصد و سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه و ساقه چه، سطح برگ و ارتفاع بوته بود. نتایج نشان داد که تراکم های مختلف علف های هرز(خصوصا سلمه تره) بر عملکرد دانه ذرت بسیار معنیدار بوده و باعث کاهش عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک ذرت شد. ذرت در رقابت با علف های هرز پاسخ منفیاز خود نشان داد و مؤلفه های رشدی آن تحت تاثیر قرار گرفت. همچنین مشخص شد که زمان ظهور علفهای هرز خصوصا تاج خروس روی عملکرد بیولوژیکی ذرت اثر معنی داری داشت. این درحالی است که وجوداین علف های هرز اثر معنی داری بر تعداد دانه در ردیف و طول بلال ذرت نیز داشته اند.
Keywords:
Authors
وحید رضائی
فارغ التحصیل زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد شوشتر، شوشتر، ایران
شیما شهرابی
دانشجوی ارشد صنایع غذایی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد شوشتر، شوشتر، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :