معماری و ساحت کلمات بررسی تطبیقی مفاهیم مشترک در ادبیات،شعر و معماری
Publish place: The first scientific congress of new horizons in the field of civil engineering, architecture, culture and urban management of Iran
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,507
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
UMCONF01_094
تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1394
Abstract:
شعر هنری کاملا واضح در جهانی مشترک با معماری است، شعر جاودانگی یافتن استنباط احساس انسانی است، در لحظه ای گذرا، در جامه واژه ها. حال آن که معماری هنر خلق فضاست، بیان هوشمندانه در خلق فضاست. بنابراین وجود این دو هنر درکنار هم طبیعتا محصولی جالب توجهی را پدید می آورد. شعرا در تمامی ادوار زیباترین و پرمایه ترین احساسات انسانی را در قالب کلام موزون و آهنگین خویش انعکاس می دادند و از سرچشمه غنی معارف بشری برای خلق موسیقی مکتوب سود جسته و گفتگویی بی زمان را در سناریوی تاریخ رقم زدهاند. شعر واقعیت را به تجرید می کشد و معماری از تجریدها به سمت واقعیت حرکت میکند و یک احساس متعالی را از پس خطوط به یک فضای ملموس مبدل می سازد. همانگونه که افراد گوناگون میتوانند برداشتهای متفاوتی از شعر یکسانی داشته باشند، مخاطبان یک اثر معماری هم می توانند احساسات متفاوتی را در یک فضای عینی تجربه کنند؛ در واقع همان گونه که سراینده ادبیات و شعر , سعی در به اشتراک گذاردن مفاهیمی با خوانندگان خویش دارد، و هربار که شعری خوانده می شود در واقع شعر جدیدی سروده میشود، موفقیت معماران هم (اگر موفقیت را عامه پسند بودن یک اثر بدانیم) صرفاً به میزان پختگی خطوط طراحی وابسته نیست؛ بلکه هر مخاطب معماری به تنهایی شاعر فضایی نو است. قافیه و ردیف در شعر، فضای حرکات موزون خطوطی است که آهنگ زیستن را زمزمه می کنند. شعر، هنری کلامی است و معماری، هنر ساختاری و سازه ایست، که این نسبت میان دو هنر آوایی و تصویری باید با احتیاط صورت بگیرد و در تمام موارد این انطباق، نظیر و مانند نخواهد داشت. در این مقاله، بدین موضوع می پردازیم که چه نوع وجه اشتراک هایی میان این دو هنر از منظر زیبایی شناسی، که بیشتر بر حوزه ساختار مرتبط است ،یافت میشود و این دو هنر چگونه بر هم تأثیر خواهند گذاشت؟ ایا از طریق تأکید بر فرم و ساخت اثر، باهم یکسانند؟ یا از طریق کاربرد ویژه بافت، زبان، سطح و نظام واژگان یک اثر با هم در تقابلند؟ همچنین به وسیله عناصر تقابلی وزن، آهنگ و موسیقی، که بیشتر به توازن و تقابل نظام آهنگین یک شعر و اثر معماری بر میگردد،این دو را با هم مقایسه می کنیم. مقاله مورد نظر ضمن بررسی وجوه مشترک این دو هنر با مفهوم شعرگونه به رابطه عمیق شعر و معماری خواهد پرداخت. همچنین در این مقاله سعی بر آن بوده تا با شناخت شاخصه های معماری و شعر در ادبیات ، وضعیت ارتباط مضمونی شعر و معماری، مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
Keywords:
Authors
شاداب شیدفر
دانشجوی دوره دکتری معماری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :