رابطه ساختاری بین نگرش والدین به خواندن، محیط سواد خانه، فعالیت های اولیه خواندن، نگرش فرزند به خواندن و درک مطلب دانش آموزان مقطع دوم ابتدایی
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 721
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IBSCONF01_152
تاریخ نمایه سازی: 25 بهمن 1394
Abstract:
این مطالعه با هدف مطالعه روابط ساختاری بین نگرش والدین به خواندن، محیط سواد خانه، فعالیت های اولیه خواندن در خانه قبل از مدرسه، نگرش فرزند به خواندن و درک مطلب دانش اموزان مقطع دوم ابتدایی انجام گرفت. به منظور اندازه گیری سازه ها از سوالات آزمون بین المللی پیرلز 2011 و یک آزمون محقق ساخته درک مطلب استفاده شد و بر روی یک نمونه 430 نفری از دانش اموزان پایه های پنجم و ششم ابتدایی شهر سیرجان که به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شده بودند، اجرا شد. نتایج برازندگی مطلوب مدل با داده ها را نشان داد. نتایج بررسی اثرات مستقیم نیز نشان داد اثر مستقیم نگرش والدین به خواندن بر محیط سواد خانه، فعالیت های اولیه خواندن، نگرش فرزند به خواندن و درک مطلب مثبت و معنادار است. اثر مستقیم محیط سواد خانه بر فعالیت های اولیه خواندن و درک مطلب مثبت و معنادار اما بر نگرش فرزند به خواندن معنادار نبود. اثر مستقیم نگرش فرزند به خواندن بر درک مطلب نیز مثبت و معنادار بود. بنابراین نگرشی که والدین نسبت به خواندن دارند در ایجاد محیط سواد خانه غنی ، انجام فعالیت هایی در ارتباط با خواندن برای فرزندان در محیط خانه و ایجاد احساس مثبت در فرزندان نسبت به خواندن و در نتیجه بهبود درک مطلب فرزندان نقش اساسی دارد .
Keywords:
نگرش والدین به خواندن , نگرش دانش اموز به خواندن , محیط سواد خانه , فعالیت های اولیه سواد , درک مطلب
Authors
محمد احمدی ده قطب الدینی
مربی، دانشجوی دکتری سنجش و اندازه گیری، گروه روانشناسی و علوم تربیتی، واحد انار، دانشگاه آزاد اسلامی انار، ایران
الهام محمودآبادی
عضو مدعو، کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی و علوم تربیتی، واحد انار، دانشگاه آزاد اسلامی انار، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :