سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی تأثیرات هندسهی معماری ایرانی- اسلامی بر ادراک مخاطبان به روش افتراق معنایی (نمونه موردی: آرایههای گنبدهای ایرانی)

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,138

This Paper With 10 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

AUSI01_366

Index date: 14 February 2016

ارزیابی تأثیرات هندسهی معماری ایرانی- اسلامی بر ادراک مخاطبان به روش افتراق معنایی (نمونه موردی: آرایههای گنبدهای ایرانی) abstract

فرضیات این پژوهش این است که بین میزان آرایه های تزیینی هندسی سطوح و تأثیرات ادراکی مخاطبان یک رابطه ی خطی مستقیم وجود دارد. فرض بر این است با افزایش آرایه ها، تأثیرات ادراکی نیز تغییر می یابد. و نیز بین زمینه ی مخاطب و نحوه ی ادراک او رابطه ای معنادار وجود. در این پژوهش بنابر فرضیه ی مطرح شده، موضوع تأثیرات هندسه ی معماری ایرانی بر ادراک مخاطبان خاص (دانشجویان معماری) و مخاطبان عام (دانشجویان غیر مرتبط با معماری، فنی مهندسی) بر مبنای روش تحقیق روانشناسی محیطی افتراق معنایی مورد بررسی تجربی قرار گرفته است. پرسشنامه ای تدوین و توسط دانشجویان دوره ی لیسانس معماری و مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد تکمیل گردید. (50 دانشجوی معماری و 50 دانشجوی مهندسی) از دانشجویان مذکور خواسته شد که مجموع 15 تصویر از معماری ایرانی در سطوح مختلف از نظر آرایه های تزیینی هندسی را با کمک آزمون مقیاس افتراق معنایی پنج امتیازی لیکرت تحت سه عنوان که برآمده از آزمون های پژوهش بود، ارزیابی نمایند. نتایج وجود یک رابطه ای معنادار مابین معیارهای پژوهش را تصدیق و تأیید می کند.

ارزیابی تأثیرات هندسهی معماری ایرانی- اسلامی بر ادراک مخاطبان به روش افتراق معنایی (نمونه موردی: آرایههای گنبدهای ایرانی) Keywords:

ارزیابی تأثیرات هندسهی معماری ایرانی- اسلامی بر ادراک مخاطبان به روش افتراق معنایی (نمونه موردی: آرایههای گنبدهای ایرانی) authors

مرتضی علی آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری اسلامی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز

محمدتقی پیربابایی

دانشیار دانشکدهی معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اسلامی تبریز

احد نژادابراهیمی

استادیار دانشکدهی معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اسلامی تبریز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اردلان, نادر و لاله بختیار. (1390). حس وحدت، سنت عرفانی ...
اعوانی, غلامرضا. (1375). حکمت و هنر معنوی. تهران: انتشارات گروس. ...
آرایین, رشید. (1387). "یاداشت هایی مقدماتی بر درک اهمیت تاریخی ...
باقری، محمد؛ علی آبادی، مرتضی؛ تفکر، مینا. (1392). " خوانش ... [مقاله کنفرانسی]
رهبرنیا, زهرا, و زهرا رهنورد. (1385). "مواجهه ی هنر قدسی ...
رهنورد, زهرا. (1381). "اصول و مبانی هنرهای سنتی."کتاب ماه هنر ...
_ (1378). حکمت هنر اسلامی. تهران: سازمان مطالعه و تدوین ...
مهدوی نژاد، محمدجواد؛ علی آبادی، مرتضی؛ قاسمی، احسان. (1392). "سیر ...
Akal in-Baskaya, A, & Yildirim, K. (2007). Design of circulation ...
The First Natiomal Conference Of Islamic Architecture And Urban Design ...
_ Chan, L. K. (1998). Less is more or a ...
I1. El-said, I., & Parman, A. (1991). Geometric Concepts in ...
Gifford, R., Hine, D. W., Muller-Clemm, W., Reynolds, D. J., ...
Gifford, R., Hine, D. W., Muller-Clemn, W., & Shaw, K. ...
Imamoglu, _ (2000). Complexity, preference and familiarity: architecture and nonarchitectue ...
Sanoff, H. (1974). Measuring attributes of the visual environment. In ...
Venturi, R. (1966). Complexity and contradiction in architecture. New York: ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی تأثیرات هندسهی معماری ایرانی- اسلامی بر ادراک مخاطبان به روش افتراق معنایی (نمونه موردی: آرایههای گنبدهای ایرانی)" توسط مرتضی علی آبادی، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری اسلامی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز؛ محمدتقی پیربابایی، دانشیار دانشکدهی معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اسلامی تبریز؛ احد نژادابراهیمی، استادیار دانشکدهی معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اسلامی تبریز نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس ملی معماری و شهرسازی اسلامی و ترسیم سیمای شهری پایدار با گذر از معماری ایرانی- اسلامی و هویت گمشده آن پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هندسه ، ادراک، معماری ایرانی- اسلامی، مقیاس افتراق معنایی، آرایه های تزیینی هستند. این مقاله در تاریخ 25 بهمن 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1138 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که فرضیات این پژوهش این است که بین میزان آرایه های تزیینی هندسی سطوح و تأثیرات ادراکی مخاطبان یک رابطه ی خطی مستقیم وجود دارد. فرض بر این است با افزایش آرایه ها، تأثیرات ادراکی نیز تغییر می یابد. و نیز بین زمینه ی مخاطب و نحوه ی ادراک او رابطه ای معنادار وجود. در این پژوهش بنابر فرضیه ی مطرح ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی تأثیرات هندسهی معماری ایرانی- اسلامی بر ادراک مخاطبان به روش افتراق معنایی (نمونه موردی: آرایههای گنبدهای ایرانی) با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.