تدوین ضوابط کالبدی برای طراحی در بافت با ارزش تاریخی با احترام به گذشته و نگاه به آینده (نمونه مورد بررسی :محله های تاریخی شهرکرمان (حاشیه بازار کرمان)

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,075

This Paper With 27 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CAUEM01_053

تاریخ نمایه سازی: 25 بهمن 1394

Abstract:

ساختار شهرهای تاریخی، بستر پدیده های سنتی و بومی هر منطقه است که حامل ارزش های فرهنگی، تاریخی و هویتساکنان آن شهر است. مرمت و باززنده سازی بافت های شهری و ابنیه، یکی از شیوه های عمده مداخله در شههایتاریخی و ابنیه قدیمی است بسیاری ازثروت های تاریخی، به دلیل ارزش های بی بدیل و ویژگی های انصااری، باید ازورطه نابودی و انهدام نجات یابند. زیرا فقط و فقط همان اثر می تواند رمز و راز، رنج ها و تلاش های جانکاه پیشینیان رابه نمایش گذارد. نحوه حفاظت ازمحیط های تاریخی ،مشاهده مستقیم و بررسی آنها ومیزان مداخلات اصولی و غیر اصولیمی تواند به عنوان یک شاخص فرهنگی مورد محاسله قرار گیرد. هر زمینه تاریخی دارای ویژگی های معماری وشهرسازی خاص خود است که طراحان حساس در باب نصوه مداخلات کالبدی در بافت های تاریخی رهنمود هایی میدهد. گرد آوری و مقایسه تطقیقی اسناد معماری در سال 1335 و سال1391 در بخش های تاریخی شهر کرمان ،میزانتغییرات کالبدی در این بافت شهری را نشان می دهد. به علاوه برداشت و گونه شناسای 40 نمونه از خانه های تاریخیاین شهر نشان می دهد که فارغ از ابعاد زمین و وضعیت معیشتی ساکنان، تمامی خانه ها از الگوی حیاط مرکزی بهرهبرده اند، همزمان برای دستیابی درک صحیی از معماری و معماری شهری این منطقه- ،میزان تراکم بافت بررسی شد. یافته ها حاکی ار آن است که نسبت غالب ارتفاع به عرض در حیاط های داخلی مابین 0/23 تا 0/81 و در معابر شهری مابین 1/3 تا 2/1 بوده است.تدوین راهکارهای طراحی بر اساس نتایج حاصل، ساختار های جدید را در همخوانی با ساختارهای دیروز به این ترکیب می افزاید.

Authors

گلناز ایرانمنش

کارشناس ارشد معماری،دانشکده معماری،دانشگاه تهران، پردیس بین المللی کیش

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • توسلی، م، (1379)، اصطلاح شناسی نوسازی و بهسازی شهری، مجله ...
  • _، ص، (1378)، تعاریف و واژگان بهسازی و نوسازی شهری ...
  • جیبی، م، مقصودی، م، (1382)، مت شهری، انتشارات دانشگاه تهران، ...
  • قیبی، م، مقصودی، م، (1384) مرمت شهری (تعاریف _ نظریه ...
  • حناچی، پ، و همکاران، (1386)، بررسی تطبیقی تجارب مرمت شهری ...
  • _ زنگی آبادی، ع، (1371)، تحلیل فضایی الگوی توسعه فیزیکی ...
  • شیعه، الف، (1371)، مقدمه ای بر مبانی برنامه ریزی شهری ...
  • نمایش کامل مراجع