سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

دستاورد کاربرد فناوری هسته ای، معرفی رقم متحمل به شوری جو رودشت (73-M4-30)

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,639

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCNTAANR02_001

Index date: 29 November 2007

دستاورد کاربرد فناوری هسته ای، معرفی رقم متحمل به شوری جو رودشت (73-M4-30) abstract

برای رسیدن به یک رقم مقاوم از طریق روشهای رایج در اصلاح نباتات که انتقال ژن و یا ژنهای مقاوم از والدین به نتاج است سالیان دراز (15 سال) وقت لازم است. روشهای مختلفی برای کوتاه کردن این زمان وجو دارد. یکی از روش ها، ایجاد تنوع ژنتیکی و یا شکستن قسمتی از کروموزم است که استفاده از تکنیک پرتوتابی طی سالیان اخیر از متداولترین روشها و با نتایج خوب بوده است. به منظور القاء تحمل تنش در محول جو با استفاده از روش پرتوتابی طرح تحقیقاتی استفاده از روش پرتوتابی جهت ایجاد موتاسیون ژنتیکی به منظور تولید لاین های جو موتانت مقاوم به سرما در سالهای زراعی 75- 1369 با مشارکت محققین بخش تحقیقات غلات موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر و سازمان انرژی اتمی ایران اجرا گردید. در این تحقیق بذور دو واریته جو و الفجر و زرجو که در آن زمان بیشترین سطح زر کشت جو را درمناطق سرد و معتدل را به خود اختصاص داده بودند با اشعه گاما پرتوتابی شدند. اشعه گاما با دزهای 0، 10، 15 و 20 کیلو راد با شدت 50 راد در دقیقه پرتوتابی شدند. در شرایط دارای تنش شوری آب و خاک مشخص شد که لاین شماره 73-M4-30 نسبت به این استرس متحمل است. لاین مذکور علاوه بر دارا بودن تحمل به شوری بسیار خوب، عملکرد قابل قبولی نی تولید نمود. ادامه بررسی این لاین در آزمایشهای مقایسه عمکرد در شرایط تنش شوری ایستگاه های تحقیقات کشاورزی مناطق مورد نظر نشانگر سازگاری و ظرفیت بالای توید آن در سخت ترین شرایط زراعی و محیطی بوده است.

دستاورد کاربرد فناوری هسته ای، معرفی رقم متحمل به شوری جو رودشت (73-M4-30) authors

مهرداد ملحوجی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

احمد یوسفی

کارشناس خبره بخش غلات موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر

احمد جعفری

عضو هیات علمی مرکز تحققات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

حمیدرضا نیکخواه

عضو هیات علمی بخش غلات موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
فریدون پور، ع. و ب . خلدبرین. 1375 . مقایسه ...
محلوجی، مهرداد . 1384 . تنشهای زنده(خشکی و گرما) و ...
محلوجی، مهرداد و قدرت اله مالوردی. 1384 . کشاورزی در ...
محلوجی، مهرداد .1385 .مقایسه عملکرد لاینهای متحمل به شوری جو ...
محلوجی، مهرداد و قدرت اله مالوردی. 1385 .معرفی و مقایسه ...
محلوجی مهرداد، سید علی طباطبایی و محمد حسین صابری . ...
دومین همایتس ملی کنربرد فا‌وری _ ای در سئوم کناورزی ...
Ardakanian, R. 2005. Overview of water management in Iran. Water ...
Keshavarz, A., S. Ashrafi, N. Haydari, M. Pouran and E. ...
The 2nd National Congress _ Nuclear Technology Application in Agricultural ...
Mousavi, S. F. 2005. Agricultural drought management in Iran. Water ...
Sayed, H. 1 985 .Diversityof salt tolerance in a germplasm ...
Staples, R.C.and Toenniessen, G.H.1 984.Salinity tolerance in plants .Srategies for ...
The 2nd National Congress 0n Nuclear Technology Application in Agricultural ...
New variety achievement in classic plant breeding requires long time. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "دستاورد کاربرد فناوری هسته ای، معرفی رقم متحمل به شوری جو رودشت (73-M4-30)" توسط مهرداد ملحوجی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان؛ احمد یوسفی، کارشناس خبره بخش غلات موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر؛ احمد جعفری، عضو هیات علمی مرکز تحققات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان؛ حمیدرضا نیکخواه، عضو هیات علمی بخش غلات موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی کاربرد فناوری هسته ای در علوم کشاورزی و منابع طبیعی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 8 آذر 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2639 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که برای رسیدن به یک رقم مقاوم از طریق روشهای رایج در اصلاح نباتات که انتقال ژن و یا ژنهای مقاوم از والدین به نتاج است سالیان دراز (15 سال) وقت لازم است. روشهای مختلفی برای کوتاه کردن این زمان وجو دارد. یکی از روش ها، ایجاد تنوع ژنتیکی و یا شکستن قسمتی از کروموزم است که استفاده از تکنیک ... . برای دانلود فایل کامل مقاله دستاورد کاربرد فناوری هسته ای، معرفی رقم متحمل به شوری جو رودشت (73-M4-30) با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.