سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تاثیر اشعه گاما بر خصوصیات رشدی اولیه درکلزا (Brassica napus L.)

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,246

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCNTAANR02_012

Index date: 29 November 2007

بررسی تاثیر اشعه گاما بر خصوصیات رشدی اولیه درکلزا (Brassica napus L.) abstract

ایجاد تنوع ژنتیکی از اهداف اولیه و اساسی در اصلاح نباتات می باشد. موتاسیونها در نیل به این هدف نقش بسیار مهمی راایفا می نماید.در میان عوامل موتان زا، اشعه گاما از متداول ترین موتاژنها در برنامه های کاربردی اصلاح موتاسیونی در کلزا می باشد. هدف از انجام این آزمایش بررسی مقایسه ای تاثیر دزهای مختلف اشعه گاما (700، 500، 900، 1100، 1300 گری و دز صفر به عنوان شاهد) بر خصوصیات رشدی دورقم کلزا با عنوان زرفام و RGS003 می باشد. نتایج نشان داد که دزهای مختلف اشعه روی سرعت جوانه زنی بذور تاثیر معنی داری داشته است و مقایسهتیمارهای موردازمایش نشان داد که بیشترین و کمترین سرعت رشد به ترتیب مربوط به تیمارهای دز (X=5/78)900 و دز (X=5/56) 1100 بوده است. برای صفات طول ریشه چه و ساقه چه در اثر دز، رقم و اثر متقابل دز و رقم بسیار معنی دار شد. بطوریکه کمترین طول ریشه چه (X=3/68) و ساقه چه (X=3/86) مربوط به تیمار دز 1300 و بیشترین طول ریشه چه (X=5/3) و ساقه چه (X=4,6) به ترتیب مربوط به دز 500 و 900 می باشد. همچنین مقایسه میانگین اثر متقابل نشان داد که رقم RGS003 در دز 900 بیشترین و رقم زرفام در دز 1300 کمترین طول ریشه چه را دارا می باشد. بیشترین و کمترین طول ساقه چه نیز به ترتیب مربوط به دز 900 رقم زرفام و دز 1300 گری رقم RGS003 می باشد. لازم به ذکر می باشد که تیمار شاهد در مورد صفات فوق دارای مقادیر بیشتری نسبت به سایر تیمارها می باشد.

بررسی تاثیر اشعه گاما بر خصوصیات رشدی اولیه درکلزا (Brassica napus L.) Keywords:

بررسی تاثیر اشعه گاما بر خصوصیات رشدی اولیه درکلزا (Brassica napus L.) authors

رقیه مومنی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته بیوتکنولوژی

نادعلی بابائیان جلودار

عضو هیئت علمی مجتمع علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

نادعلی باقری

عضو هیئت علمی مجتمع علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ملکوتی، م.ج و ا. سپهر. 1382. تغذیه بهینه دانه های ...
هنر نژاد، ر. 1372. اصول اصلاح نباتات (ترجمه). انتشارات دانشگاه ...
دومی ممایش ملی کاربر- ننرری _ _ -ر علوم کشارزی ...
Javed, M. A., A. Khatri, I. A. Khan, N. Ahmad, ...
Cemalettin, Y ., A. D. Turkan, K. M. Khawar, N. ...
A. Perez. 1989. F as1- germination low glucan mutants ه& ...
Odeigah, P. G. C., A. O. Osanyinpeju & G. O. ...
Saha, A., S.C. Santra & S. Chanda. 2005. Nodulation of ...
_ 2nd National Congress _ Nuclear Technology Application in Agricultural ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تاثیر اشعه گاما بر خصوصیات رشدی اولیه درکلزا (Brassica napus L.)" توسط رقیه مومنی، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته بیوتکنولوژی؛ نادعلی بابائیان جلودار، عضو هیئت علمی مجتمع علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری؛ نادعلی باقری، عضو هیئت علمی مجتمع علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی کاربرد فناوری هسته ای در علوم کشاورزی و منابع طبیعی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اشعه گاما ، خصوصیات رشدی ، کلزا هستند. این مقاله در تاریخ 8 آذر 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2246 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ایجاد تنوع ژنتیکی از اهداف اولیه و اساسی در اصلاح نباتات می باشد. موتاسیونها در نیل به این هدف نقش بسیار مهمی راایفا می نماید.در میان عوامل موتان زا، اشعه گاما از متداول ترین موتاژنها در برنامه های کاربردی اصلاح موتاسیونی در کلزا می باشد. هدف از انجام این آزمایش بررسی مقایسه ای تاثیر دزهای مختلف اشعه ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی کلزا طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تاثیر اشعه گاما بر خصوصیات رشدی اولیه درکلزا (Brassica napus L.) با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.