سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

شیوههای ترکیببندی نقوش در تزیین سفالهای نیشابور

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,786

This Paper With 9 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCKIA01_029

Index date: 16 February 2016

شیوههای ترکیببندی نقوش در تزیین سفالهای نیشابور abstract

پس از چند قرن رکود در بازار سفالگری ایران، با روی کار آمدن حکومت سامانی شهرهای بخارا، سمرقند و نیشابور به مراکز مهم هنری شرق جهان اسلام تبدیل شدند و هنرهای مختلف چون معماری و سفال سازی از اهمیت ویژه ای برخوردار گردیدند(کیانی، 1357، 15). با رونق یافتن کارگاه های سفالگری در مراکز نامبرده، این هنر جانی دوباره گرفت. نیشابور از مهم ترین و فعال ترین مراکز سفال در این دوران و به نوعی از پایه های اصلی شکل گیری سبک سفال ایرانی-اسلامی بوده است. در تزیین سفالینه های نیشابور نقوش متنوعی به کار رفته است که در این مقاله با مروری بر انواع دسته بندی نقوش معرفی می-گردند. سپس طرز قرارگیری نقوش در تزیینات سفال های نیشابور، شیوه های قرینه سازی، تجمع و پراکندگی نقوش و در نهایت انواع ترکیب بندی نقوش به شیوه توصیفی- تحلیلی بررسی می شود. نمونه سفال های نیشابور مورد مطالعه در این پژوهش متعلق به دوران سامانی می باشند که تصاویر آنها به شیوه کتابخانه ای جمع آوری گشته است. سفال نیشابور و تزیینات آن دارای سبک و سیاق ویژه خود است. با وجود تاثیر پذیرفتن از سفالینه های چینی، با خالی گذاشتن فضا در ترکیب نقوش، یا استفاده از نقوش گیاهی متاثر از هنر ساسانی، همچنین کاربرد عباراتی از آموزه های اسلامی، ترکیب بندی نقوش این سفال ها در عین تنوع، دارای ویژگی های منحصر به فرد می باشند

شیوههای ترکیببندی نقوش در تزیین سفالهای نیشابور Keywords:

شیوههای ترکیببندی نقوش در تزیین سفالهای نیشابور authors

نجمه دستغیب

کارشناس ارشد پژوهش هنر دانشگاه شیراز

مریم حبیبی

کارشناس مترجمی زبان انگلیسی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
-ابومحبوب، احمد، 1386، «پیشینه و بررسی تطبیقی سماع مولانا با ...
- آزادبخت، مجید؛ طاووسی، محمود، 1391، « استمرار نقش مایه ...
- باصفا، حسن، 1385، «شبه‌کتیبه‌های قرون اولیه اسلامی بر پایه ...
-خزایی، محمد، 1375، «خط کوفی و نقوش اسلیمی»، هنرو معماری، ...
- خزایی، محمد، ،1385، «بازتاب مولفه های ایرانی در روند ...
- خزایی، محمد، 1387، «شمسه؛ نقش حضرت محمد(ص) در هنر ...
-طاهری، زهرا، 1384، « از زاهد - صوفیان بین النهرین ...
- قوچانی، عبدالله، 1364، کتیبه های سفال نیشابور، تهران، اداره ...
- کریمی، فاطمه‌کیانی.محمد یوسف، 1364، هنر سفالگری دوره اسلامی ایران، ...
-کیانی، محمد یوسف، 1380، پیشینه سفال و سفالگری در ایران، ...
ممتحن، مهدی ؛ خزایی، محمد، 1390، «نگاره های نمادین اعداد ...
- موسوی نیا، زهره، 1388«دایره نماد دینی در تمدن های ...
-هال، جیمز، 1387، فرهنگ نگاره ای نمادها، ترجمه رقیه بهزادی، ...
-یعقوب زاده، آزاده، 1392، «تجلی آموزه های ادبی و اخلاقی ...
Wilkin son, Charle S Kyrle, 1973, Nishapour: pottery of the ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "شیوههای ترکیببندی نقوش در تزیین سفالهای نیشابور" توسط نجمه دستغیب، کارشناس ارشد پژوهش هنر دانشگاه شیراز؛ مریم حبیبی، کارشناس مترجمی زبان انگلیسی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی نقش خراسان درشکوفایی هنر اسلامی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سفال نیشابور، ترکیب بندی، دوره سامانی، دسته بندی نقوش هستند. این مقاله در تاریخ 27 بهمن 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1786 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که پس از چند قرن رکود در بازار سفالگری ایران، با روی کار آمدن حکومت سامانی شهرهای بخارا، سمرقند و نیشابور به مراکز مهم هنری شرق جهان اسلام تبدیل شدند و هنرهای مختلف چون معماری و سفال سازی از اهمیت ویژه ای برخوردار گردیدند(کیانی، 1357، 15). با رونق یافتن کارگاه های سفالگری در مراکز نامبرده، این هنر جانی دوباره گرفت. نیشابور ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی سفال طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله شیوههای ترکیببندی نقوش در تزیین سفالهای نیشابور با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.