سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مکان یابی محل دفع نخاله های ساختمانی با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) در شهر تبریز

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,237

This Paper With 23 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CMEI01_040

Index date: 19 February 2016

مکان یابی محل دفع نخاله های ساختمانی با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) در شهر تبریز abstract

با توجه به افزایش ساخت و سازها در کشور و اینکه بیشتر این ساخت و سازها در محیط شهری صورت می گیرد همواره میزانقابل توجهی نخاله های ساختمانی به جا می ماند که به علت نبودن ضوابط و معیار مشخص ایجاد مشکلات عدیده ای درمحیط شهری می نماید. شهر تبریز نیز از این قائد مستثنی نبود و بدلایل گوناگون هموار نخاله های ساختمانی روزبه روز دراین شهر در حال افزایش است. هدف از این تحقیق شناسایی مناطق مستعد دفع نخاله ها ی ساختمانی در محدود ی شهرتبریز با در نظرگرفتن شرایط و ضوابط سازمانهایی همچون شهرداری، مدیریت پسماند و سازمان حفاظت محیط زیست و بااستفاد از سامانه ی اطلاعاتی جغرافیایی GIS می باشد. بدین منظور 11 لایه ی اطلاعاتی شامل فاصله از مراکز شخصی واداری حساس (همچون مرغداری ها، دامپروری ها، قبرستان ها، پلیس را ها و ...)، شیب، ارتفاع، بارش، فاصله از روستاها، فاصلهاز شهر، فاصله از محل حضور کل و بز، فاصله از منابع آب سطحی و زیرزمینی (سد، قنات، چشمه ها و رودخانه ها)، کاربریفعلی اراضی، فاصله از را های ارتباطی و فاصله از مسیر انتقال خطوط نیرو برای مکان یابی دفع نخاله ها ی ساختمانی درمحدوده ی جغرافیایی شهر تبریز بکار گرفته شدند. روش مورد استفاد برای ارزیابی منطقه روش ارزیابی چند معیاره میباشد. برای وزن دهی به لایه ها و زیر لایه ها از فرآیند سلسله تحلیلی مراتبی AHP استفاد شد. در نهایت با تهیه ی لایه یمحدودیت و با استفاد از روش ترکیبی خطی وزنی WLC لایه های مختلف روی هم گذاری شده و نقشه ی توان نهاییمنطقه بدست آمد. نتایج نشان می دهد که قسمتهای شمال و جنوبی شهر تبریز دارای توان بالایی برا ی دفع نخاله هایساختمانی درمقایسه با دیگر مناطق می باشند. در حالی که قسمتهای غربی منطقه بدلیل محودودیت های مربوط به کاربریفعلی اراضی که بیشتر شامل باغ ها و اراضی کشاورزی می باشد نامناسب برای دفع نخاله های ساختمانی می باشد.

مکان یابی محل دفع نخاله های ساختمانی با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) در شهر تبریز Keywords:

مکان یابی محل دفع نخاله های ساختمانی با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) در شهر تبریز authors

علیرضا اصغری

کارشناس ارشد معماری، مدیر عامل سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری تبریز

حبیبه هراتی

کارشناس ارشد محیط زیست، معاون طرح و برنامه ریزی سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری تبریز

امین رحیمی

کارشناس ارشد محیط زیست،کارشناس طرح و برنامه ریزی سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری تبریز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Moeinaddini, M _ _ et al. 2010.Siting MSW landfill using ...
SehnazSener , et al .2010. Combining AHP with GIS for ...
Yousefi, Heidarali, et.al., 2010. Geographic Journal of territory. Science -Research.Yer ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مکان یابی محل دفع نخاله های ساختمانی با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) در شهر تبریز" توسط علیرضا اصغری، کارشناس ارشد معماری، مدیر عامل سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری تبریز؛ حبیبه هراتی، کارشناس ارشد محیط زیست، معاون طرح و برنامه ریزی سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری تبریز؛ امین رحیمی، کارشناس ارشد محیط زیست،کارشناس طرح و برنامه ریزی سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری تبریز نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس ملی علوم و مدیریت محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ؛AHP, GIS، ارزیابی چند معیار ، نخاله های ساختمانی، تبریز هستند. این مقاله در تاریخ 30 بهمن 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1237 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که با توجه به افزایش ساخت و سازها در کشور و اینکه بیشتر این ساخت و سازها در محیط شهری صورت می گیرد همواره میزانقابل توجهی نخاله های ساختمانی به جا می ماند که به علت نبودن ضوابط و معیار مشخص ایجاد مشکلات عدیده ای درمحیط شهری می نماید. شهر تبریز نیز از این قائد مستثنی نبود و بدلایل گوناگون هموار ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مکان یابی محل دفع نخاله های ساختمانی با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) در شهر تبریز با 23 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.